Logitech diNovo Mini – tastatura din palmă

28.09.2008
Logitech diNovo Mini – tastatura din palmă
Construcţie şi dotări

Gama diNovo de la Logitech înseamnă exclusivitate. Prin ea, producătorul elveţian de periferice se adresează celor care apreciază dotările exotice ale tastaturilor, precum şi celor care au nevoie de ceva mai mult decât un instrument de scris pe calculator. Este adevărat că preţul lor nu este pentru oricine, însă nu toţi au nevoie de aceste facilităţi avansate.

Logitech diNovo Mini - o telecomandă pentru PC

Logitech diNovo Mini este prezentată publicului ca o telecomandă, deşi nu dispune de vreun emiţător infraroşu. Ea fost creată pentru a fi conectată la un PC sau la o consolă PS3 prin intermediul unui modul Bluetooth. Logitech a reuşit să includă într-un format compact o tastatură multimedia iluminată şi un touchpad, cu un minim de compromis.

Construcţie şi dotări

Tastatura este foarte similară cu cea întâlnită la telefoanele mobile cu sistem de operare. Totuşi, datorită spaţiului mai mare pe care l-a avut la dispoziţie, Logitech a dotat diNovo Mini cu taste multimedia, plasate în acea zonă unde sunt tastele F1-F12 pe o tastatură obişnuită. Numărul total de taste este 63, însă multe din eleau rol dublu, putând fi apăsate împreună cu tasta Fn.

Logitech diNovo Mini, un kit wireless care încape în palmă

Touchpad-ul este rotund şi are un diametru de 25 mm. El este înconjurat de un cerc de plastic semitransparent care este iluminat odată cu tastele. Deoarece tastatura nu dispune de taste direcţionale, touchpad-ul are rol dual, un buton din stânga lui făcând trecerea între cele două moduri. Atunci când este folosit pentru controlul cursorului, toucpad-ul este iluminat portocaliu. Pentru click se poate apăsa pe touchpad sau pe butonul OK dedicat din partea stângă a tastaturii. În celălalt mod de lucru, touchpad-ul este iluimnat în verde şi pe el sunt indicate cele patru direcţii.

Logitech diNovo Mini - touchpad-ul cu două funcţii

Conectarea la calculator se face prin intermediul unul dongle Bluetooth care are dimensiunile unui stick USB. El poate fi stocat într-un locaş special în compartimentul bateriei. Trebuie subliniat faptul că acest dongle nu poate fi folosit decât pentru conectarea lui diNovo Mini, în comparaţie cu alt dispozitive similare de la Logitech care funcţionau şi ca hub Bluetooth. Pentru conectarea tastaturii la consola PS3, trebuie activat un comutator din compartimentul bateriei. Tot acolo se găseşte butonul pentru sincronizare cu alte dongle-uri Bluetooth.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News