Logitech G203 Prodigy a primit un upgrade de viteză prin actualizare software

09.10.2017
Logitech G203 Prodigy a primit un upgrade de viteză prin actualizare software

Perifericele sunt în general produse de sine stătătoare, care odată cumpărate vor funcţiona la aceiaşi parametri până când se strică. Logitech este însă de părere că un simplu mouse nu trebuie să funcţioneze la un set de parametri stabiliţi înainte, capabilităţile acestuia putând fi îmbunătăţite în timp. Nu, nu vorbim despre lansarea unui mouse modular, cu componente interschimbabile, ci de G203 Prodigy, un mouse lansat în urmă cu doar câteva luni, care este acum mai performant, în urma unui update de firmware.

Logitech a lansat o nouă versiune de firmware pentru G203 Prodigy, care îmbunătăţeşte performanţa senzorului optic. Astfel, rezoluţia acestuia creşte de la 6000 la 8000 dpi, lucru care în mod normal ar părea imposibil. Adevărul este că senzorul HERO, dezvoltat de către Logitech avea această capabilitate de la început, însă software-ul nu era încă gata pentru suportul unei rezoluţii atât de înalte.

Cei care au un mouse G203 Prodigy vor trebui să îl actualizeze folosind aplicaţia Logitech Gaming Software, care se ocupă de întregul proces, de la descărcarea noului pachet software, până la instalarea corectă a acestuia. De asemenea, viteza şi acceleraţia mouse-ului a crescut de la 200 IPS la 300 IPS şi de la 25G la 35G. Având în vedere că G203 Prodigy beneficiază de acelaşi senzor pe care îl folosesc şi alţi mouşi de la Logitech, este posibil să vedem actualizări pentru fiecare în parte.

Acest upgrade software asigură şi o diferenţiere între acest model, G203 şi modelul de anul trecut, G102, care oferea performanţă similară şi o formă asemănătoare, la un preţ mai mic. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult