Logitech MX 5500 Revolution – kit multimedia de ultimă generaţie

19.04.2008
Logitech MX 5500 Revolution – kit multimedia de ultimă generaţie
Construcţie

Importanţa acordată perifericelor este o variabilă specifică pentru fiecare utilizator. Unii sunt mulţumiţi de o tastatură standard şi un mouse funcţional, iar alţii apreciază un număr cât mai mare de butoane personalizabile şi funcţii multimedia. Pentru aceştia din urmă vom prezenta un kit wireless din segmentul top al producătorului elveţian Logitech, şi anume MX 5500 Revolution.

Construcţie

Numele kitului este dat în parte de mouse-ul MX Revolution inclus. Acesta este remarcabil din foarte multe puncte de vedere, unul din ele fiind forma sa. Ergonomia oferită nu ar trebui să fie negată de nimeni, dar lucrurile stau altfel în realitate. Nu există o formă ergonomică universal acceptată pentru că nu avem mâini identice. În funcţie de dimensiunile palmei şi lungimea degetelor, unii preferă spre exemplu un mouse îngust şi simetric, pe când alţii apreciază foarte mult un şoricel ceva mai corpolent şi optimizat pentru utilizarea cu mâna dreaptă. Aşa cum puteţi observa şi din imagini, MX Revolution nu reprezintă o alegere inspirată pentru stângaci.

Mouse-ul Logitech MX Revolution cu conectare Bluetooth

Numele mouse-ului nu a fost dat din pure motive de marketing. Rotiţa de scroll a fost şi este încă unică pe piaţă prin facilitatea pe care o oferă. La o primă conectare, o simplă apăsare pe rotiţă face schimbul între scroll-ul click-by-click şi rotirea liberă. Ambele moduri îşi vor regăsi utilitatea în funcţie de activitatea fiecărui utilizator. Ca la majoritatea mausurilor high end de la Logitech, rotiţa permite şi scroll lateral. Nu vă lăsaţi păcăliţi de rotiţa laterală. Ea nu poate fi rotită precum cea de scroll, în ciuda asemănării. În schimb permite o rotaţie scurtă în ambele direcţii şi poate fi apăsată.

Calitatea construcţiei este ireproşabilă, plasticul folosit fiind specific dispozitivelor de top de la Logitech. Se remarcă folosirea cauciucului în zona suportului pentru degetul mare şi a unui plastic aderent pe latura opusă. Picioruşele au o suprafaţă destul de mare, dar cum modelul de faţă nu este recomandat în mod special pentru jocuri, aceasta nu este o problemă.

Mouse-ul funcţionează cu ajutorul unei baterii interne şi de aceea este dotat cu un buton de pornire şi oprire. Este recomandat să îl opriţi atunci când nu îl folosiţi un timp mai de îndelungat. Pentru încărcarea bateriei este oferit un suport elegant. Un alt buton plasat pe faţa inferioară permite sincronizarea cu dongle-ul Bluetooth inclus în pachet.

Încărcătorul pentru mouse

Din punct de vedere al construcţiei, nu putem spune că tastura inclusă în kitul Logitech MX 5500 aduce vreo noutate pe scena actuală a perifericelor. Ea se remarcă pur şi simplu prin abundenţa dotărilor oferite. Rest pad-ul fix nu este din cauciuc, în ciuda aspectului său, dar plasticul folosit este plăcut la atingere şi oferă aderenţă. Tastele multimedia sunt dispuse pe latura din stânga şi în partea dreaptă a rest pad-ului. Ele nu pot fi apăsate accidental în timpul unei utilizări obişnuite a tastaturii.

Tatatura Logitech MX 5500

Pad-ul numeric este activ tot timpul, butonul Num Lock fiind înlocuit cu cel pentru stergerea rezultatului calculelor. Aici intervine o primă facilitate aparte a tastaturii. Ea permite realizarea de calcule fără ajutorul PC-ului. Butonul amplasat deasupra pad-ului numeric activează modul Smart Calculator pe ecranul LCD încorporat. Mai mult, rezultatul nu se pierde la dezactivarea acestui mod de lucru. Tot deasupra pad-ului numeric este amplasat un buton pentru oprirea calculatorului, care poate fi însă personalizat pentru alte acţiuni precum restartarea sistemului sau delogarea.

Alimentarea tastaturii se face prin intermediul a 4 baterii AA, oferite în pachet. Este important de reţinut faptul că tastatura nu se poate opri, ecranul LCD fiind activ tot timpul. Sub el se mai găsesc două butoane care controlează tipul informaţiilor afişate. Ca şi în cazul mouse-ului, pe spatele tastaturii se află un buton pentru sincronizarea Bluetooth.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News