Logitech Zone Touch Mouse – mouse wireless pentru Windows 8 şi Windows RT

Logitech Zone Touch Mouse - mouse wireless pentru Windows 8 şi Windows RT

Aşa cum era de aşteptat, lansarea Windows 8 şi Windows RT a fost însoţită nu doar de lansarea laptopurilor şi tabletelor pe care acestea rulează, ci şi de perifericele menite să-i facă utilizatorului viaţa ceva mai uşoară în noul mediu grafic. După Microsoft, care a lansat un mouse optimizat pentru Windows 8, a venit rândul celor de la Logitech să ofere o replică: Zone Touch Mouse.

Construcţie şi ergonomie

Mic şi compact, noul Zone Touch Mouse de la Logitech este un periferic wireless cu patru butoane destinat utilizatorilor office şi mobili, acesta având dimensiuni suficient de reduse pentru a putea fi ascuns în geanta unui laptop, fără să devină însă inconfortabil de mic precum perifericele special gândite pentru utilizatorul mobil.

Logitech Zone Touch Mouse

Construit integral din plastic negru, Zone Touch Mouse este înconjurat de o bandă cauciucată de culoare gri cu striaţii proeminente care oferă o foarte bună priză în mână. Datorită dimensiunilor reduse, şi în special a înălţimii foarte mici de numai 30 de milimetri, Zone Touch Mouse este gândit în special pentru cei care folosesc claw sau finger grip, cei care preferă să-şi aşeze întreaga palmă pe un astfel de periferic trebuind să se adapteze.

Compact şi simplu

Dacă acest aspect nu este un impediment, Zone Touch Mouse va fi un periferic interesant pentru majoritatea utilizatorilor deoarece are o greutate optimă, din care cele două baterii AA îşi alocă cea mai mare parte, o formă ergonomică plăcută, un adaptor USB wireless Unified compatibil cu alte periferice Logitech şi un senzor optic bun.

Înălţimea de numai 30 mm l-ar putea face incomod

Touch şi Windows 8

Aspectul cu adevărat interesant la acest nou mouse Logitech este însă suprafaţa tactilă. Înlocuind rotiţa de derulare, senzorul touch are o suprafaţă generoasă care preia funcţiile de derulare atât în plan vertical cât şi orizontal, sub acesta ascunzându-se şi celelalte două butoane ale perifericului.

În mod implicit, aceste butoane ascunse sunt asociate cu meniul de Start din Windows 8/RT şi butonul mijlociu, însă sofware-ul de control oferă posibilitatea inversării lor sau a reprogramării unuia dintre acestea pentru managerul de aplicaţii din Modern UI.

Ca opţiune suplimentară, cele două capete ale suprafeţei tactile pot fi utilizate ca butoane touch pentru zoom, nivelul acestuia putând fi ajustat printr-o atingere dublă, însă funcţia interferează uneori cu derularea simplă şi devine enervantă.

În funcţie de contextul aplicaţiei, derularea laterală poate oferi şi funcţia de Back/Forward, iar butonul cu care aţi asociat funcţia logică de buton mijlociu va oferi şi opţiunea de derulare automată.

Deşi este promovat împreună cu Windows 8/RT, Zone Touch Mouse oferă exact aceleaşi funcţii şi unui utilizator de Windows 7, singura diferenţă fiind apelarea butonului Start în locul noului meniu Start, o funcţie cu o inutilitate evidentă.

Specificaţii şi performanţe

Bazat pe un senzor optic de bună calitate cu o rezoluţie de 1000 dpi, Zone Touch Mouse nu a avut nici o problemă cu lemnul lăcuit, lemnul natural, sticla, plasticul sau materialele textile, fiind astfel un periferic care poate fi folosit în orice condiţii. Cele patru picioare din teflon asigură o ficţiune minimă, aspect care, combinat cu greutatea redusă, face din utilizarea lui o adevărata plăcere.

Senzor optic cu rezoluţie de 1000 dpi

Semnalul este puternic şi solid, însă dacă aveţi probleme cu interferenţele, veţi avea totuşi o problemă: nu există comutator pentru schimbarea canalului radio. Nefiind un mouse pentru amatorii de jocuri, rata de eşantionare este fixată la 125Hz, însă latenţele, care se fac uneori simţite, nu sunt deranjante ţinând cont de destinaţia acestui model: office şi multimedia.

După cum spuneam, Zone Touch Mouse foloseşte două baterii AA pentru alimentare, producătorul promiţând o autonomie de 18 luni. Această autonomie mare este atinsă şi printr-un management energetic drastic, din fericire Zone Touch Mouse revenind aproape instantaneu şi fără probleme din stand-by. În cazul în care nu aveţi totuşi încredere în declaraţiile optimiste ale producătorului, puteţi apela la butonul de comutare a semnalului wireless de pe burta mouse-ului.

  • Senzor: optic
  • Rezoluţie: 1000 DPI
  • Protocol: wireless, 2,4GHz, receptor USB
  • Distanţă maximă: 10 m
  • Alimentare: 2 x AA
  • Autonomie specificată: 18 luni
  • Dimensiuni: 61 x 105 x 30 mm
  • Greutate: 68 grame (fără baterii)

Concluzii

Oferit pentru un preţ de circa 240 de lei, Logitech Zone Touch Mouse este un periferic care se remarcă prin dimensiunile şi greutatea mică, senzor optic de bună calitate, acoperire wireless solidă şi o suprafaţă touch care înlocuieşte cu succes vechea rolă pentru derulare.

Părţi pozitive

Derulare şi butoane touch
Uşor şi confortabil
Senzor optic de bună calitate
Semnal wireless stabil
Autonomie

Părţi negative

Touch zoom este cam nesigur
Înălţime prea mică pentru unele mâini

Urmărește Go4IT.ro pe Google News