Microsoft a anunţat Classic IntelliMouse, un mouse cu design „retro”

18.10.2017
Microsoft a anunţat Classic IntelliMouse, un mouse cu design „retro”

Microsoft a anunţat alături de noile dispozitive Surface şi noi accesorii pentru acestea, însă unul dintre ele iese în evidenţă, în ciuda faptului că nu a fost anunţat în cadrul evenimentului de lansare: Classic IntelliMouse. Noul mouse Microsoft va readuce pe piaţă unul dintre cele mai apreciate design-uri de la începutul anilor 2000, tehnologia din spatele acestuia fiind adusă la zi.

Mouse-ul Classic IntelliMouse va beneficia de aceeaşi formă ergonomică şi scroll-ul rigid, alături de un nou senzor cu rezoluţie de 3.200 DPI. Acesta va păstra inclusiv cablul de conectare, fiind unul dintre puţinele periferice cu fir pe care compania le-a anunţat. Nu în ultimul rând, exteriorul mouse-ului a fost puţin cosmetizat, paleta de culori alb cu roşu a originalului fiind înlocuită cu o combinaţie de gri şi negru, care se asortează mai bine cu gama de dispozitive Surface.

Din păcate însă, există foarte puţine detalii în plus despre acest dispozitiv. Nu ştim când va ajunge pe piaţă, la ce preţ şi ce alte funcţii speciale va integra (dacă va integra alte funcţii). Cert este că fanii modelului original vor avea în curând pe piaţă o alternativă „originală”. Alţi producători au încercat să copieze acest design, însă niciunul nu s-a bucurat de succesul pe care Microsoft l-a avut cu IntelliMouse.

Pagina de accesorii pentru dispozitivele Surface este singurul loc unde Classic IntelliMouse este listat în mod oficial, toate celelalte dispozitive beneficiind de pagini proprii cu detalii complete.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult