Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000

09.10.2007
Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000

De ce mouse pentru notebook?

Este bine cunoscut faptul că notebook-urile nu se bucură de cel mai mult respect în ceea ce priveşte tastatura şi trackpad-ul. Majoritatea celor care prefera desktop-urile o fac datorită tastaturii full QWERTY şi mouse-ului ataşat, ce permit tastarea, respectiv mişcarea cursorului pe ecran mult mai bine decât pe în cazul unui notebook.

Dacă o tastatură este greu de îndesat în rucsacul notebook-ului, lucrurile se schimbă în cazul unui mouse, ale cărui dimensiuni nu pun o problemă. Astfel în ultimii ani, odată cu creşterea numărului de notebook-uri vândute, a crescut şi segmentul perifericelor dedicate acestora, unul dintre ele fiind cel al mouşilor.

Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000

Un astfel de exemplu vine de la Microsoft şi se numeşte Bluetooth Notebook Mouse 5000. Ce îl face deosebit în faţa concurenţei este lipsa receiverului, a cărui funcţie este preluată de controller-ul Bluetooth, prezent pe majoritatea modelelor de notebook actuale (deci atenţie la achiziţionare, verificaţi dacă dispuneţi de conexiune Bluetooth).

Construcţie

Faţă de majoritatea mouşilor de notebook, Microsoft 5000 este mult mai mic, suficient de mic încât să pună probleme celor cu mâini mari. Mouse-ul este alimentat de două baterii AAA, ce contribuie la o greutate foarte scăzută a lui Bluetooth Notebook Mouse 5000. Starea bateriilor este indicată sub rotiţa de scroll, de un LED.

Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000

Plasticul din care este construit mouse-ul este în general plăcut la atingere, cu excepţia rotiţei de scroll care produce un zgomot supărător în funcţionare. Pe partea de jos a mouse-ului găsim lăcaşul bateriilor, senzorul optic şi două butoane, unul de pornire/oprire şi unul de stabilire a conexiunii Bluetooth.

Instalarea decurge destul de uşor: trebuie deschisa conexiunea Bluetooth a laptop-ului, pornit mouse-ul, apăsat butonul de conectare, adăugare a mouse-ului în lista de dispozitive cunoscute şi gata, Bluetooth Notebook Mouse 5000 este funcţional.

Pe lângă cele două butoane şi rotiţa de scroll, în partea stângă mai avem un buton cu rol de "Back" în browser-ul web. Nu este necesară instalarea vreunui program pentru a-l folosi.

Performanţe

Cu toate că senzorul optic foloseşte tehnologia Laser, precizia mouse-ului lasă de dorit, în principal şi datorită conexiunii Bluetooth fără fir. Chiar dacă nu face o figură bună în jocuri, mouse-ul poate fi folosit fără probleme la taskuri office şi navigare pe Internet.

Concluzie

Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000 este ideal ca mouse de notebook, principalul atu fiind lipsa unui receiver care trebuie conectat la şi aşa puţinele porturi USB.

Plusuri şi minusuri

[+] design ambidextru
[+] conexiunea Bluetooth înlătură nevoia pentru un receiver pe USB
[+] funcţionează şi pe suprafeţe lucioase, mai puţin sticlă

[-] dimensiuni prea mici pentru cei cu mâini mari
[-] precizia lasă de dorit
[-] economisirea energiei se face prin închiderea manuală a mouse-ului
[-] rotiţa de scroll este gălăgioasă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News