Microsoft SideWinder X8 – atacul asupra fortăreţei Logitech

11.09.2008
Microsoft SideWinder X8 – atacul asupra fortăreţei Logitech

În segmentul perifericelor pentru jocuri, Microsoft are o dispută personală cu Logitech. În încercarea lor de a se impune în comunitatea pasionaţilor de jocuri, au lansat mai multe modele care au fost în general bine primite. Seria de mauşi SideWinder s-a îmbogăţit de curând cu un nou model entry level, iar Habu, rezultatul colaborării cu Razer, a fost considerat un experiment reuşit. Acum Microsoft atacă direct un segment de nişă: acela al mauşilor wireless pentru jocuri.

Microsoft SideWinder X8 - mouse wireless pentru jocuri

Microsoft SideWinder X8 a fost creat să concureze cu mai vechiul Logitech G7, însă are o serie de facilităţi care-l situează deasupra lui. În primul rând, avem de-a face cu un senzor Blue Track de 4.000 DPI care, pe lângă sensibilitatea sporită, ar trebui să funcţioneze şi pe acele câteva suprafeţe pe care un senzor laser nu se descurcă prea bine. Afişajul LCD, preluat de la modelul SideWinder original, afişează numărul de DPI ce poate varia între 250 şi 4.000. Tot de la acel model au fost păstrate picioruşele interschimbabile şi sistemul de greutăţi.

Microsoft SideWinder X8 cu tehnologia Blue Track

Din punct de vedere al construcţiei şi comparativ cu SideWinder, X8 are butoanele laterale modificate şi se pare că sunt mai uşor de apăsat. Alimentarea se face prin intermediul unui acumulator AA şi aici avem de-a face cu o altă noutate în domeniu. Mouse-ul poate fi alimentat din exterior şi poate încărca acumulatorul în acelaşi timp. Aceasta se face prin intermediul unul cablu detaşabil, X8 putând fi confundat astfel cu un mouse cu fir. Butoanele programabile sunt în număr de 7, iar un altul permite salvarea macro-urilor. Avem însă o veste puţin cam proastă pentru cei care deja tânjesc după el. Microsoft SideWinder X8 va fi lansat pe piaţă în februarie 2009, preţul urmând să fie de 100 $ peste ocean.

Microsoft SideWinder X8 - cablul de alimentare detasabil

Microsoft SideWinder X8 - piciorusele interschimbabile

Microsoft SideWinder X8 comparat cu celelalte modele din serie

Urmărește Go4IT.ro pe Google News