Microsoft Wireless Arc – un mouse portabil aproape perfect

29.08.2008
Microsoft Wireless Arc – un mouse portabil aproape perfect
Microsoft Arc Mouse (II)

Microsoft nu a vrut să se ia la întrecere cu Logitech pentru cel mai mic receiver de mouse wireless, însă s-a apropiat destul mult ceea ce oferă VX Nano. Receiver-ul mouse-ului sub formă de arc este destul de mic şi se fixează magnetic într-un lăcaj special. Raza sa de acţiune specificată este de 9 metri, însă în realitate lucrurile nu stau aşa de bine. Pe un birou, fără undă directă, receptorul a pierdut semnalul când mouse-ul a fost depărtat la mai mult de 1 m de el. Aceasta este o performanţă bună atunci când Microsoft Arc Mouse este utilizat doar în jurul portabilului. Cei care doresc să-l folosească ca şi telecomandă pentru prezentări ar trebui să aibă undă directă cu receptorul.

Microsoft Arc Mouse - micul receiver atasat magnetic

Din punct de vedere al preciziei, mouse-ul s-a comportat surprinzător de bine. La început am crezut că vom fi nevoiţi să facem mişcări ample pentru a-l putea folosi normal deoarece senzorul este amplasat mult prea în faţă, sub rotiţa de scroll. Producătorul a contrabalansat acest posibil motiv de frustrare cu o rezoluţie mai mare senzorului, el fiind aproximativ de două ori mai rapid decât un mouse obişnuit cu rezoluţie de 800 DPI. Picioruşele alunecă destul de bine pe aproape orice suprafaţă, însă au avut un copmortament excelent pe un pad de pânză.

Microsoft Arc Mouse aluneca usor pe aproape orice suprafata

Materialul mat folosit pentru partea superioară a mouse-ului oferă o aderenţă bună pentru palmă. Butoanele principale sunt precise, iar rotiţa îşi face bine datoria. O singură nemulţumire am avut la capitolul ergonomie şi aceasta a avut de-a face cu singurul buton lateral al mouse-ului. Acestuia îi este alocată funcţia Back însă este incomod de apăsat, fiind localizat mult prea în faţă. Pentru protecţie în timpul transportului, Microsoft Arc este livrat cu o husă elegantă de culoare neagră.

Microsoft Arc Mouse ocupa putin spatiu

Concluzie

Microsoft Wireless Arc Mouse este o prezenţă aparte pe piaţa perifericelor pentru portabile. Deşi nu dă impresia, el este şoricel ergonomic pentru segmentul său. Îl putem recomanda astfel cu căldură tuturor posesorilor de laptop care au la dispoziţie un spaţiu mic de depozitare pentru periferice. Cei interesaţi îl pot căuta la distribuitorii Microsoft Hardware peste aproximativ o lună, când va fi lansat oficial pe piaţă.

Microsoft Arc Mouse si receiver-ul sau wireless

Plusuri şi minusuri:

[+] ocupă puţin spaţiu în geanta de laptop

[+] senzor laser cu precizie bună

[+] receiver de mici dimensiuni

[] butonul Back este greu accesibil

Microsoft Arc Mouse in husa de protectie

Microsoft Arc Mouse (I)

Odată cu popularitatea în creştere a laptop-urilor, producătorii de periferice s-au văzut nevoiţi să creeze linii întregi de produse specifice. Şoriceii au fost primii vizaţi, fiecare producător major din domeniu având la ora actuală în ofertă mai multe modele create pentru a fi utilizate împreună cu calculatoarele portabile. Caracteristica lor de bază este dimensiunea redusă în comparaţie cu cele obişnuite.

Microsoft Wireless Arc Mouse - un soricel pentru portabile

Microsoft este în topul producătorilor de tastaturi şi mauşi, cu o gamă completă de dispozitive pentru aproape toate categoriile de utilizatori. Această poziţie le-a permis să iasă uneori din tiparele clasice şi să lanseze pe piaţă cu dispozitive aparte. Un exemplu este mouse-ul Microsoft Natural Wireless Laser 6000, a cărui formă foarte orientată spre ergonomie îi va speria pe unii utilizatori. O altă facilitate cu care Microsoft a încercat să iasă în evidenţă a fost încorporarea unei cantităţi de memorie flash în receiver-ul wireless al mouse-ului. Astfel acesta poate fi folosit şi pe post de stick USB.

Wireless Arc Mouse - un design indraznet de la Microsoft

Acum o lună şi jumătate am rămas puţin uimiţi la vederea unui mouse cu design îndrăzneţ ce purta semnătura Microsoft. Era vorba despre şoricelul fără fir Arc Mouse, botezat astfel după forma sa. Ideea din spatele său era micşorarea pe cât posibil a volumului ocupat, iar în acest sens designerii de la Microsoft au apelat la o soluţie ingenioasă. Au păstrat partea superioară a corpului şoricelului, cea pe care se sprijină palma, şi au renunţat la cât mai multe lucruri de sub ea. Rezultatul a fost că au rămas cu o zonă din din partea superioară sub care nu se afla nimic, aşa că au decis s-o rabateze.

Microsoft Arc - un mouse rabatabil

Deşi a rămas puţin spaţiu pentru componentele interne, mouse-ul pentru portabile de la Microsoft nu este deloc modest la capitolul dotări. Cea mai importantă este senzorul laser. Funcţionarea sa şi transmiterea informaţiilor aferente calculatorului este posibilă datorită alimentării cu două baterii AAA. Nu există buton pentru pornire/oprire, mouse-ul Arc devenind activ atunci când corpul său este extins. Un mic LED verde, situat între cele două butoane principale, indică pornirea şi momentul în care trebuiesc schimbate bateriile.

Microsoft Arc Mouse - LED-ul pentru status

Urmărește Go4IT.ro pe Google News