Microsoft Wireless Laser Desktop 6000 – office, multimedia, ergonomie

02.10.2008
Microsoft Wireless Laser Desktop 6000 – office, multimedia, ergonomie
Construcţie şi dotări

Alegerea unui kit wireless pentru PC-ul de acasă sau de la serviciu a devenit o sarcină destul de dificilă datorită numărului mare de opţiuni pe care ni le oferă piaţa la ora actuală. Microsoft şi Logitech sunt numele care se luptă pentru supremaţia în segmentul perifericelor de top, ambele oferind o gamă largă de dispozitive care uşurează munca utilizatorilor.

Microsoft Wireless Laser Desktop 6000 - un kit de top

Microsoft este recunoscut pentru taxonomia complexă a perifericelor sale. În cazul de faţă, vom prezenta un kit lansat de curând şi denumit intuitiv Wireless Laser Dektop 6000. El este compus din noua tastatură Wireless Keyboard 6000 v3.0 şi mouse-ul Wireless Laser Mouse 6000 v2.0. Tastatura se remarcă prin tastele joase, similare cu cele de pe o tastatură de laptop, iar mouse-ul are o formă ergonomică pronunţată, putând fi folosit doar de către dreptaci.

Construcţie şi dotări

Chiar de la prima vedere ne-am dat seama că avem de-a face cu un kit orientat pentru mediul office şi multimedia. Funcţiile din Microsoft Word accesabile rapid cu tasta Ctrl sunt indicate pe taste, iar butoanele F1-F12 pot ţine locul altor funcţii office. Un grup de 7 butoane de pe latura superioară sunt dedicate controlului unui player multimedia. Aplicaţia IntelliType Pro 6.30 oferită în pachet permite personalizarea unui număr foarte mare mare de taste şi în mod special al celor cinci din stânga butonului Favorites. Pe latura stângă se remarcă două butoane legate între ele care au asociate funcţia zoom.

Funcţiile office şi butoanele pentru zoom

Aspectul serios al kitului este dat de combinaţia de culori negru şi gri. În cazul conturului din plastic semitransparent al tastaturii, producătorul susţine că s-a inspirat de la interfaţa Aero din Windows Vista. Plasticul şi construcţia sunt de calitate, la fel ca şi finisajele şi îmbinările. Doar butoanele transparente de pe latura de sus şi cea stângă nu au lăsat o impresie prea bună. Restpad-ul este fin la atingere şi de-ajuns de lat pentru a fi confortabil.

Tastele multimedia

S-ar putea ca unii utilizatori mai conservatori să se sperie de forma curbată a blocului principal de taste. Le putem spune că nu au de ce să se teamă. Deşi necesită o scurtă perioadă de acomodare, cei care tastează cu ambele mâini nu vor avea probleme de adaptare. Tastele T, Y, G, H, B şi N sunt singurele supradimensionate şi sunt exact cele care separă jumătăţile de tastatură rezervate fiecărei mâini. De asemenea, Microsoft a păstrat aşezarea clasică a celor şase taste dintre tastatura principală şi pad-ul numeric, în comparaţie cu Logitech care a introdus un nou aranjament.

Tastatura Wireless Keyboard 6000 v3.0 cu profil subţire

Nu am putut să nu remarcăm faptul că tastatura are un profil subţire. Cele patru picioruşe de cauciuc îi oferă o aderenţă bună pe birou. Pentru cei care doresc schimbarea înclinaţiei tastaturii, în pachet sunt oferite nişte picioruşe adiţionale care se pot monta peste cele originale, fie în faţă, fie în spate. Pentru alimentarea modelului Wireless Keyboard 6000 v3.0 sunt necesare două baterii AA, în partea dreaptă sus fiind inclus un LED care indică starea lor. Conform producătorului, autonomia ar trebui să tindă spre 6 luni pentru majoritatea utilizatorilor. Cei care doresc să-şi organizeze bine spaţiul de lucru, ar trebui să ştie că dimensiunile ei sunt de 487×225 mm.

Microsoft Wireless Laser Mouse 6000 v2.0

Wireless Laser Mouse 6000, aflat la revizia a doua, a lăsat o impresie bună. Forma lui, pe care producătorul a dorit s-o facă foarte ergonomică, s-ar putea să nu fie chiar pe placul tuturor. Putem spune însă că este chiar confortabilă. De-a lungul timpului am observat că printre criteriile de importante de selectare a mauşilor de către utilizatori se află şi înălţimea sa. Şoricelul din kit-ul Wireless Laser Dektop 6000 este relativ aplatizat cu o înălţime de 4,2 cm. O explicaţie pentru aceasta ar putea fi faptul că producătorul încurajează posesorii de portabile să ia mouse-ul cu ei. Transmiţătorul wireless poate fi fixat pe spatele mouse-ului într-un locaş special şi aceste două dispozitive nu vor ocupa prea mult spaţiu într-o geantă de laptop.

Formă ergonomică şi butoane personalizabile

Pentru aderenţă, latura stângă a mouse-ului este acoperită de un material cauciucat. Cele două butoane laterale sunt subţiri, diferă ca formă şi sunt amplasate aproape de muchia superioară. Rotiţa de scroll este din cauciuc, cu riduri pentru aderenţă şi se mişcă foarte fin. Ea permite şi scroll lateral. Senzorul laser are o rezoluţie de 1000 DPI, suficientă pentru lucrul în mediul office. Alimentarea se face tot cu ajutorul a două baterii AA, LED-ul care le indică starea fiind plasate între cele două butoane principale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News