O firmă a lansat un cooler pentru PC care se curăţă singur

15.09.2016
Cooler-ele au un rol esenţial într-un PC: acela de a menţine temperaturile componentelor la un nivel acceptabil. Însă, problema este că după câteva luni de utilizare se umplu de praf, iar curăţarea lor nu este tocmai uşoară, deoarece din cauza forţelor centrifuge şi centripete mizeria se lipeşte de componentele cooler-ului. 
 
Firma Enermax a lansat noua serie de cooler-e D.F. Vegas (D.F.  vine de la „dust free”), despre care susţine că se curăţă singure. Însă, o lege a lui Murphy spune că pentru ca un lucru să fie curat, altul trebuie să se murdărească. Cam acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul cooler-elor Enermax. Praful nu se lipeşte de elice, dar este împins pe suprafeţele apropiate, aşa că utilizatorii vor trebui să cureţe în continuare interiorul computerelor sau pereţii din spatele acestora.  

Vă veţi întreba cum se curăţă singure aceste dispozitive? Soluţia este destul de simplă. Când computerul porneşte, cooler-ele D.F. Vegas se învârt într-o direcţie cu mare viteză. După ce computerul este repornit sau scos din standby, elicea se învârte în direcţia opusă, iar praful nu are timp să adere la suprafeţe. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video