Samsung a dezvoltat o tastatură virtuală pentru viitoarele sale accesorii inteligente

06.03.2014
Samsung a dezvoltat o tastatură virtuală pentru viitoarele sale accesorii inteligente

Samsung a debutat anul trecut în lumea accesoriilor inteligente şi şi-a completat de curând oferta cu a doua generaţie a ceasurilor sale inteligente şi cu o brăţară destinată activităţilor sportive. Zvonurile afirmă că Samsung va lansa şi o pereche de ochelari inteligenţi care vor călca pe urmele Google Glass şi, dacă nu ştim încă ce, cum şi când, sud-coreenii se pare că-şi pregătesc terenul brevetând noi tehnologii care i-ar putea ajuta, cum ar fi de pildă o tastatură virtuală afişată în palmă.

Conform unei cereri de brevet recente, Samsung a pus la punct o tastatură virtuală care va folosi o cameră video pentru analiza gesturilor şi o serie de butoane virtuale care vor putea fi afişate pe degetele utilizatorului. Acest mod de interacţiune este important în cazul unui accesoriu fără tastatură sau ecran deoarece ar putea oferi un mediu de control familiar care s-ar putea dovedi superior soluţiilor de control vocale.

Tastatura imaginată de Samsung are un design flexibil, aceasta urmând să ofere moduri diferite de aranjare a butoanelor în funcţie de vizibilitatea mâinilor utilizatorilor. Conform schemelor publicate în cererea de brevet, tastatura poate adopta o aranjare spaţioasă, în care fiecare falangă a degetelor este asociată unei taste, dar şi o aranjare compactă similară tastaturilor alfanumerice implementate pe telefoanele mobile simple. Validarea apăsărilor de taste se face cu ajutorul unei camere foto, care întregistrează poziţia degetelor şi durata unei apăsări.

Brevetul nu dezvăluie modul în care vor fi afişate aceste butoane virtuale, Samsung putând opta pentru proiecţii luminoase de mică putere sau pentru afişarea holografică suprapusă direct pe lentilele unor eventuali ochelari inteligenţi. Ideea celor de la Samsung este similară celei brevetate de Google acum ceva timp, americanii preferând însă un sistem cu proiector laser şi o utilizare diferită a spaţiului util virtual.    

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News