Samsung a lansat Smartphone Gamepad, un periferic Bluetooth pentru jocuri

17.12.2013
Samsung a lansat Smartphone Gamepad, un periferic Bluetooth pentru jocuri

În luna martie a acestui an, când Samsung a prezentat pentru prima oară telefonul Galaxy S 4, sud-coreenii au anunţat şi o serie de accesorii menite să-l pună în valoare. Interesantul gamepad Bluetooth pe care l-am văzut atunci a avut însă nevoie de nu mai puţin de nouă luni pentru a deveni un produs comercial, disponibilitatea acestuia fiind anunţată abia ieri.

Faţă de prototipul prezentat în martie, Smartphone Gamepad foloseşte acum un design diferit. Carcasa este acum de culoare neagră, aceasta  fiind fabricată din material plastic şi folosind o ramă din oţel pentru ranforsare.  Samsung Smartphone Gamepad include şi un stativ retractabil, acesta putând susţine telefoane cu diagonale între 4 şi 6,3”. Noul accesoriu Samsung are dimensiuni de 137,78 x 86,47 x 31,80 mm şi o greutate de 195 de grame, acesta incluzând o baterie cu o capacitate de 160 mAh.

Perifericul pentru jocuri lansat de Samsung oferă două joystick-uri analogice, un D-Pad digital, patru butoane şi două trăgace frontale, acesta apropiindu-se astfel de gamepad-urile standard cunoscute. Smartphone Gamepad se conectează prin intermediul conexiunii Bluetooth 3.0 cu orice telefon Android 4.1 sau mai nou, acesta oferind însă şi câteva funcţii care sunt compatibile doar cu telefoanele Samsung care folosesc Android 4.3 sau mai nou.

Pentru posesorii de telefoane Samsung compatibile, Smartphone Gamepad oferă suport NFC pentru o sincronizare iniţială simplificată şi un buton dedicat Start care va permite accesul direct la aplicaţia Mobile Console. Un produs care poate fi găsit în magazinul de aplicaţii Samsung Apps, Mobile Console oferă acces la jocurile compatibile, pe lista prezentată de Samsung numărându-se în acest moment Asphalt 8, Need for Speed: Most Wanted, Modern Combat: Zero Hour, Prince of Persia: The Shadow şi alte 31 de titluri.

Gamepad-ul Samsung va fi oferit iniţial doar în câteva ţări din Europa, disponibilitatea urmând să fie extinsă în cursul săptămânilor următoare. Compania nu a anunţat în acest moment şi un preţ recomandat pentru comercializare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News