Samsung pregăteşte o boxă inteligentă cu Bixby pentru a concura cu Apple HomePod

04.07.2017
Samsung pregăteşte o boxă inteligentă cu Bixby pentru a concura cu Apple HomePod

Asistentul virtual Bixby de pe Samsung Galaxy S8 s-a lansat într-un stadiu nefinisat, însă compania are planuri mari pentru acesta în viitor. După ce l-a integrat deja pe frigiderele sale inteligente, pe un smartphone mid-range şi în curând pe Galaxy Note Fan Edition, Samsung pregăteşte propria sa soluţie pentru acasă, sub forma unei boxe inteligente conectată la internet. În timp ce concurenţa are deja astfel de produse pe piaţă de mai mulţi ani, Samsung pare să nu se grăbească cu lansarea.

Amazon a fost unul dintre primii jucători importanţi de pe piaţa boxelor inteligente, Echo fiind deja pe piaţă de aproape trei ani. Aceasta oferea initial acces la răspunsuri pentru întrebări simple şi acces la câteva funcţionalităţi speciale pentru serviciile din ecosistemul Amazon, însă între timp au apărut soluţii similare de la Google cu dispozitivul Home. Apple şi-a prezentat de asemenea interesul pentru acest tip de dispozitive, prezentând la WWDC noul HomePod, fiecare dintre acestea fiind susţinute de propria „aromă” de inteligenţă artificială (Alexa, Google Assistant şi Siri).

Conform Wall Street Journal, Samsung lucrează la un dispozitiv similar, cu numele de cod „Vega”, care urmează să ofere funcţionalitate similară prin intermediul Bixby. Având în vedere că acesta funcţionează în parametri optimi doar în Coreea de Sud, compania nu pare să grăbească lansarea. Suportul pentru control vocal în limba engleză abia s-a lansat în versiune de test şi va mai dura o perioadă până când acesta va fi la un nivel comparabil cu cel al concurenţei.

Cel mai devreme, boxa inteligentă Samsung ar putea ajunge pe piaţă cândva după luna iulie, compania fiind încă nehotărâtă în privinţa hardware-ului pe care îl va integra în aceasta. Cel mai probabil, noul dispozitiv va beneficia de hardware pentru mobile, Samsung beneficiind de stocuri de chipset-uri Exynos mai vechi deja. În acelaşi timp, Microsoft pregăteşte o serie de dispozitive similar bazate pe Windows 10 şi Cortana, care vor beneficia însă şi de un display, asemeni Amazon Echo Show.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult