Seagate Innov8: primul hard disk de 8 TB cu alimentare doar pe USB

31.03.2016
Seagate Innov8: primul hard disk de 8 TB cu alimentare doar pe USB

USB Type-C nu este un standard disponibil de foarte mult timp pe piaţă, însă deja putem beneficia de multe dintre avantajele pe care le oferă. Întrucât acesta poate să transmită atât date, semnal video şi curent în acelaşi timp, nu e de mirare că deja putem vedea hard disk-uri de dimensiuni mari care nu mai necesiită conectarea la priză. Un astfel de accesoriu este noul Seagate Innov8, un hard disk „portabil” de 8 TB care se conectează pe USB Type-C.

Majoritatea hard disk-urilor externe de dimensiuni mari de până acum foloseau o mufă USB pentru conectare la computer şi un adaptor AC pentru conectare la priză. Fără energie de direct de la priză, hard disk-ul nu putea porni, întrucât USB 2.0 şi 3.0 nu oferă destul curent. Innov8 de la Seagate adoptă însă standardul USB 3.1 cu port Type-C, care poate să ofere atât transfer de date, cât şi destulă energie pentru a alimenta un hard disk de 8 TB.

Avantajul lui Innov8 este astfel posibilitatea de a-l folosi chiar şi atunci când nu te afli la birou, sau unde nu ai acces la o priză de energie electrică. Deşi acesta este în continuare un hard disk de dimensiuni mari, care numai „portabil” nu ar putea fi numit, cei care îl poartă un astfel de accesoriu în geantă îl vor putea folosi oriunde. Desigur, este necesară conectarea lui la un computer echipat cu port USB 3.1 cu port Type-C.

Seagate Innov8 se va lansa în luna aprilie, la un preţ de 350 de dolari. Nu este clar dacă vor fi lansate şi versiuni cu mai puţin spaţiu de stocare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult