Surface Dial va fi compatibil cu orice computer cu Windows 10

Autor: Cătălin Niţu 31.10.2016
Surface Dial va fi compatibil cu orice computer cu Windows 10

Pe lângă Surface Studio, unul dintre cele mai interesante PC-uri anunţate în ultimii câţiva ani, Microsoft a prezentat şi Surface Dial, un accesoriu inteligent care va ajuta utilizatorii să lucreze mai eficient în aplicaţii creative. Cei care însă nu plănuiesc să cumpere un Surface Studio, dar şi-ar dori rotiţa „Dial” vor putea însă să o comande separat, întrucât va fi compatibilă cu orice computer echipat cu Windows 10, inclusiv cu Surface Pro 4 şi Surface Book.

Surface Dial se comportă ca un dispozitiv obişnuit conectat la computer. Acesta va putea oferi funcţii de scroll personalizabile în funcţie de aplicaţia folosită, putând fi configurat pentru a mări sau micşora conţinutul de pe ecran, pentru a selecta diferze unelte din aplicaţii sau chiar pentru a schimba culorile sau mărimea cursorului de pe ecran. Cei care vor folosi Surface Dial pe dispozitivele Microsoft vor primi însă funcţii în plus.

Probabil cea mai impresionantă demonstraţie a lui Surface Dial din cadrul conferinţei Microsoft a fost momentul în care Dial atinge suprafaţa Display-ului de pe Surface Studio. În jurul său apar imediat butoane virtuale contextuale, care pot accelera semnificativ viteza de lucru alături de un stylus Surface Pen. Microsoft a dezvăluit însă că aceste funcţii vor fi prezente şi pe tableta Surface Pro 4 şi laptop-ul Surface Book, ambele fiind programate pentru o actualizare de firmware.

Desigur, utilizarea pe un Surface Studio va oferi întotdeauna o experienţă mai bună, întrucât suprafaţa display-ului este mult mai mare, iar cei care vor aceste funcţii vor trebui să aştepte până în 2017 pentru a avea acces la ele pe celelalte două produse Microsoft. Compania a dezvăluit că nu va limita folosirea Surface Dial pe un touchscreen doar pe dispozitivele sale, oferindu-le şi partenerilor posibilitatea de a adăuga compatibilitate cu acesta, dacă au integrat hardware compatibil.