Surface Dial va fi compatibil cu orice computer cu Windows 10

31.10.2016
Surface Dial va fi compatibil cu orice computer cu Windows 10

Pe lângă Surface Studio, unul dintre cele mai interesante PC-uri anunţate în ultimii câţiva ani, Microsoft a prezentat şi Surface Dial, un accesoriu inteligent care va ajuta utilizatorii să lucreze mai eficient în aplicaţii creative. Cei care însă nu plănuiesc să cumpere un Surface Studio, dar şi-ar dori rotiţa „Dial” vor putea însă să o comande separat, întrucât va fi compatibilă cu orice computer echipat cu Windows 10, inclusiv cu Surface Pro 4 şi Surface Book.

Surface Dial se comportă ca un dispozitiv obişnuit conectat la computer. Acesta va putea oferi funcţii de scroll personalizabile în funcţie de aplicaţia folosită, putând fi configurat pentru a mări sau micşora conţinutul de pe ecran, pentru a selecta diferze unelte din aplicaţii sau chiar pentru a schimba culorile sau mărimea cursorului de pe ecran. Cei care vor folosi Surface Dial pe dispozitivele Microsoft vor primi însă funcţii în plus.

Probabil cea mai impresionantă demonstraţie a lui Surface Dial din cadrul conferinţei Microsoft a fost momentul în care Dial atinge suprafaţa Display-ului de pe Surface Studio. În jurul său apar imediat butoane virtuale contextuale, care pot accelera semnificativ viteza de lucru alături de un stylus Surface Pen. Microsoft a dezvăluit însă că aceste funcţii vor fi prezente şi pe tableta Surface Pro 4 şi laptop-ul Surface Book, ambele fiind programate pentru o actualizare de firmware.

Desigur, utilizarea pe un Surface Studio va oferi întotdeauna o experienţă mai bună, întrucât suprafaţa display-ului este mult mai mare, iar cei care vor aceste funcţii vor trebui să aştepte până în 2017 pentru a avea acces la ele pe celelalte două produse Microsoft. Compania a dezvăluit că nu va limita folosirea Surface Dial pe un touchscreen doar pe dispozitivele sale, oferindu-le şi partenerilor posibilitatea de a adăuga compatibilitate cu acesta, dacă au integrat hardware compatibil. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult