Air.0 este un mouse pliabil, subțire și ușor, inspirat de figurinele origami. Promite 3 luni de autonomie. VIDEO

01.11.2022

O companie din Hong Kong, numită Air.0 (air zero) propune un design de mouse ultra portabil inspirat de figurinele japoneze din hârtie, origami. Acesta măsoară doar 4,5mm în grosime și cântărește doar 40 de grame, fiind ușor de transportat într-un dosar pentru hârtie, în husa laptop-ului sau în buzunarul de la spate. Și mai impresionant este faptul că acesta este și rezistent la șocuri, dar promite și autonomie mare, de câteva luni.

Air.0 ar putea să înlocuiască mouse-ul de călătorie pe care îl pui în geantă alături de laptop

Mouse-ul Air.0 folosește un design brevetat, spun producătorii. Acesta vine într-o formă plată, însă folosind niște cute pre-realizate din fabrică și un magnet puternic, acesta se poate transforma dintr-un dispozitiv complet plat, într-unul „3D”. Mouse-ul este echipat cu două butoane cu switch-uri mecanice, o suprafață tactilă pentru scroll, senzorul optic din partea de jos și patru patine pentru a asigura o mișcare uniformă pe orice tip de suprafață.

Air.0 green

Chiar dacă are doar 40 de grame, acesta este echipat cu o baterie internă, care poate fi încărcată de la un cablu USB-C. Autonomia promisă este de aproximativ trei luni, iar conexiunea la computer se face exclusiv prin Bluetooth 5.2.

Un avantaj al lui Air.0 este faptul că în ciuda portabilității crescute, mouse-ul are forma unui mouse de dimensiuni normale, cu linii ergonomice. Astfel, acesta ar trebui să ofere confort mai bun decât un mouse pentru laptop de dimensiuni reduse. Fiind atât de ușor, acesta nu pățește nimic dacă este scăpat pe jos, iar corpul realizat din piele vegană preia din șocuri. Air.0 poate fi și curățat ușor cu o lavetă umedă, în cazul în care se murdărește.

air.0 unfolded

Momtentan, Air.0 este în plină campanie de finanțare pe Kickstarter, însă aceasta pare să fie mai degrabă o mișcare de marketing, întrucât proiectul a fost finanțat foarte repede, la un preț de aproximativ 50 de dolari pe unitate și un target de aproximativ 10.000 de dolari americani. Proiectul a adunat deja 80.000 de dolari pe platformă și mai are încă 24 de zile până la finalul campaniei. Livrările sunt așteptate în martie 2023.

sursa: Kickstarter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult