TouchPico – videoproiectorul cu Android care transformă orice perete în suprafaţă touch

TouchPico - videoproiectorul cu Android care transformă orice perete în suprafaţă touch

Gândit pentru situaţiile când ecranul unei simple tablete cu Android nu este de ajuns, TouchPico este un videoproiector de buzunar ce permite interacţiunea cu elementele redate pe suprafaţa de proiecţie, ca şi cum am avea în faţă un ecran gigant prevăzut cu interfaţă touch.

TouchPico - videoproiectorul cu Android care transformă orice perete în suprafaţă touch

Livrat cu versiunea Android 4.4, TouchPico dispune de 4GB memorie internă, conexiune WiFi pentru acces la internet, Bluetooh pentru folosirea înpreună cu tastatură şi mouse, difuzor încorporat, respectiv intrare HDMI pentru folosirea cu surse externe de semnal video. Potrivit companiei producătoare dispozitivul prevăzut cu sursă LED atinge o luminozitate maximă de 80 Lumeni şi poate reda imagini cu diagonală de până la 2 metri.

Videoproiectorul rulează jocuri şi aplicaţii native de Android, însă poate reda şi conţinut de pe ecranul unui smartphone. În locul degetelor, interacţionăm cu elementele redate pe suprafaţa de proiecţie folosind un stylus special prevăzut cu emiţător infraroşu. Aparent, sistemul funcţionează ca şi cum am avea în faţă ecranul unei tablete gigant cu Android, lipsind doar suportul pentru comenzi multi-touch (ex. zoom şi rotire).

În funcţie de luminozitatea aleasă şi aplicaţiile rulate, TouchPico promite între 1.5 şi 2.5 ore de autonomie, însă fiind vorba de un gadget care va fi folosit mai mult în spaţii închise găsirea unei prize pentru conectarea adaptorului AC nu ar trebui să pună probleme.

Propus în cadrul unui proiect indiegogo, videoproiectorul TouchPico a reuşit să atragă repede fani, generând deja fonduri de peste 178000 dolari, mult peste limita minimă de 55000 dolari necesari pentru demararea proiectului.

Doritorii pot încă să comande un exemplar TouchPico la preţul de 349 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult