UE ROLL – sunet puternic, oriunde (REVIEW)

22.09.2016
UE ROLL - sunet puternic, oriunde (REVIEW)
Prezentare

Cu dimensiuni compacte, durată mare de folosire a bateriei şi bine protejată de umezeală şi praf, UE ROLL este genul de accesoriu care nu trebuie să lipsească în vacanţă.

Prezentare                                                                             

Boxă wireless portabilă, UE ROLL poate fi utilizată cu orice smartphone, tabletă sau laptop, asociind până la opt dispozitive care sunt conectate automat prin simpla activare a funcţiei bluetooth.

Disponibilă în mai mule versiuni de culoare, boxa UE ROLL ia forma unui disc uşor de transportat şi manevrat, graţie includerii unei corzi elastice care permite ataşarea rapidă de rucsacul de călătorie sau alt obiect din imediata apropiere.

Cu greutate de 330 grame, carcasa solid construită poate rezista fără probleme la căzături şi lovituri accidentale. Spatele este acoperit cu un finisaj cauciucat rezistent la uzură şi uşor de curăţat, iar la faţă avem o ţesătură din material sintetic, de asemenea rezistent la rupere şi simplu de curăţat prin clătirea cu apă.

Acumulatorul încorporat este dimensionat pentru o autonomie de până la 9 ore la redarea de muzică, suficient pentru o zi la plajă sau o plimbare pe munte. Raza conexiunii bluetooth este de până la 20 metri în spaţiu deschis, mai mult de cât dublu faţă de ce obţinem cu o cască bluetooth obişnuită. Antena supradimensionată face minuni şi în ce priveşte stabilitatea semnalului, audiţia neavând de suferit nici  dacă dispozitivul de redare şi boxa UE ROLL sunt separate de un perete din beton sau cărămidă. Din păcate există şi un compromis de care trebuie ţinut seama – boxa UE ROLL nu include şi microfon, astfel că nu poate fi utilizată la preluarea apelurilor în modul speaker.

Beneficiind de certificare IPX7, boxa UE ROLL este complet protejată împotriva pătrunderii de praf şi umezeală, incluziv în cazul scufundării complete în apă cu o adâncime de până la 1 metru. Pentru scopul propus, dispozitivul ascunde conectorul pentru alimentare şi cel Line-in în spatele unui capac perfect etanş, care trebuie extras înainte de conectarea cablului aferent. Similar, butonul Power şi cel pentru activarea modului de sincronizare sunt plasate sub membrana cauciucată care îmbracă spatele carcasei. Mult mai uşor de acţionat, butoanele pentru volum sunt plasate sub ţesătura care acoperă faţa difuzorului şi delimitate cu simboluri
+ / – pre-aplicate în ţesătură.

 

Experienţa în utilizare, Preţ, Concluzie

Experienţa în utilizare

Cu siguranţă cea mai comod de folosit, conexiunea bluetooth este foarte uşor de realizat, fiind suficientă pornirea boxei şi selectarea acesteia în meniul bluetooth al telefonului mobil. Odată asociată cu un dispozitiv, boxa UE ROLL este detectată şi conectată automat la fiecare utilizare.

În ce priveşte calitatea audio, UE ROLL atrage prin sunetul puternic şi destul de bogat în gama frecvenţelor medii şi joase. Totuşi, pasionaţii de muzică ceva mai pretenţioşi vor remarca bass-ul nu chiar atât de plin şi redarea inconsistentă a frecvenţelor înalte. Audiţia oferită este însă fără distorsiuni sesizabile, setarea boxei la volum maxim păstrând sunetul curat şi suficient de puternic pentru folosirea în spaţii fără surse puternice de zgomot ambiant. Chiar dacă nu putem vorbi despre o audiţie stereo, producătorul oferă posibilitatea asocierii a două boxe UE ROLL pentru obţinerea unui volum sonor mai ridicat.

Prevăzută doar cu o curea elastică, boxa UE ROLL este menită pentru folosirea ca accesoriu atârnat la rucsacul de călătorie, de perete sau alt obiect din apropiere, instalarea pe o suprafaţă fixă (ex. masa de birou) nefiind la fel de practică. Departe de a fi un inconvenient, acest detaliu nu face decât să reconfirme rolul boxei UE ROLL ca accesoriu de călătorie.

Preţ şi disponibilitate

Boxă portabilă cu design compact, UE ROLL este oferit la preţul de aproximativ 500 Lei.

Concluzie

Lăsând la o parte preţul cam piperat, boxa UE ROLL poate fi un accesoriu excelent pentru călătoriile în natură, care să permită ascultarea muzicii preferate în condiţii decente de calitate. Designul de forma unui disc este foarte comod şi eficient pentru distribuirea uniformă a sunetului redat, iar autonomia oferită este suficientă pentru folosire intermitentă pe durata întregii zile. 

Părţi pozitive

Design plăcut şi cu finisaje de calitate
Sunet clar şi puternic
Autonomie

Părţi negative

Fără mod speakerphone
Preţul cam piperat

Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult