USB 3.0 devine mai rapid, însă va trebui să-l mai aşteptăm ceva timp

07.01.2013
USB 3.0 devine mai rapid, însă va trebui să-l mai aşteptăm ceva timp

 

Lansat acum patru ani, standardul USB 3.0 a cunoscut un ritm mai rapid de adoptare abia începând cu anul care tocmai care s-a încheiat. Oferind viteze net superioare celor permise de comunul USB 2.0, versiunea a treia a standardului va cunoaşte în curând o actualizare, însă hardware-ul care-l va folosi va întârzia mai bine de un an.

USB 3.0 Promoter Group a anunţat astăzi că va finaliza în această vară un nou set de specificaţii care va permite dublarea ratelor de transfer oferite de echipamentele USB 3.0. În prezent, echipamentele bazate pe standardul Superspeed USB 3.0 oferă rate teoretice maxime de transfer de 5Gbps, însă adoptarea acestor specificaţii noi vor permite egalarea ratelor de transfer oferite de rivalul Thunderbolt. Acest salt va necesita proiectarea unor noi controllere, acestea urmând să fie însă compatibile în jos cu vechile periferice, şi a unor cabluri mai bune, capabile să susţină aceste rate de transfer.

USB 3.0 nu va putea egala şi performanţele I/O ale rivalului Thunderbolt sau compatibilitatea Display Port, însă va avea preţuri mult mai mici atât pentru chipurile pentru control cât şi pentru conectică.

Modificările standardului Superspeed USB 3.0 vor fi adoptate la jumătatea acestui an, însă primele chipuri şi periferice capabile să beneficieze de serviciile acestuia vor apărea abia la sfârşitul anului viitor sau începutul lui 2015.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News