Viitoarea generaţie Kinect va oferi rezoluţii video mai bune şi suport pentru şase jucători

21.02.2013
Viitoarea generaţie Kinect va oferi rezoluţii video mai bune şi suport pentru şase jucători

Lansat acum doi ani şi ceva, sistemul de control prin gesturi Kinect de la Microsoft s-a dovedit unul foarte popular, compania vânzând utilizatorilor consolei Xbox 360 şi calculatoare Windows nu mai puţin de 24 de milioane de bucăţi. Succesorul acestuia, care va fi lansat împreună cu viitoarea generaţie a consolelor Xbox, va veni cu un set de specificaţii care-l va îmbunătăţi din aproape toate punctele de vedere.

Generaţia actuală Kinect include o cameră video color pentru captura de imagine, un senzor laser dublat de un senzor foto monocromatic pentru măsurarea adâncimii scenei şi un ansamblu de patru microfoane pentru poziţionarea sunetelor şi atenuarea zgomotelor de fond. Cu ajutorul acestui ansamblu de senzori, Kinect permite controlul avansat cu ajutorul gesturilor prin analiza mişcării corpului uman, recunoaştere facială şi recunoaştere vocală.

Conform unor detalii neoficiale, generaţia care fi lansată împreună cu noua consolă de jocuri va îmbunătăţi lărgimea câmpului camerei la 70 de grade în plan orizontal şi 60 de grade în plan vertical (de la 57,5, respectiv, 43,5 grade), ca ridica rezoluţia camerei color de la actualul VGA la Full HD, va mări rezoluţia senzorului de captură a adâncimii şi va oferi un senzor nou pentru gama frecvenţelor infraroşii, care va fi sincronizat cu cel al sistemului laser. Ansamblul de microfoane şi distanţa utilă (0,8 – 4 metri) vor rămâne neschimbate, viitorul Kinect promiţând însă o latenţă mult mai bună, care a coborât de la 90 la 60 de milisecunde, si conectivitate USB 3.0.

Graţie acestor modificări, viitorul Kinect va permite monitorizarea a şase jucători în acelaşi timp, detecţia gesturilor făcute cu ajutorul mâinilor şi detecţia flexării sau rotirii încheieturilor,

Deoarece noul sistem de control va oferi un unghi vertical mai larg, Microsoft a renunţat la motorul pentru orientarea acestuia, scăzând astfel şi costurile de producţie. Informaţiile nu sunt oficiale, acestea putând conţine erori sau putând fi modificate până la lansare, însă acestea sunt plauzibile.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News