Xerox inventează imprimarea invizibilă

08.10.2007
Xerox inventează imprimarea invizibilă

Xerox a conceput o tehnologie cu ajutorul căreia vei putea imprima text vizibil numai prin expunere la lumină cu infraroşu. Acesta este un mod inteligent şi accesibil de autentificare şi securizare a documentelor.

Tehnologia este eficientă şi descurajează falsificarea biletelor, cupoanelor, certificatelor, licenţelor şi a altor documente ce ar putea fi contrafăcute.

Fontul special pentru imprimare InfraredMark nu are nevoie de vreo cerneală specială. Este imprimat cu toner obişnuit – “cerneala uscată” care formează imaginile xerografice şi care este folosit în imprimarea laser. Se poate imprima pe oricare dintre sistemele digitale Xerox, folosind ca suport hârtie obişnuită. În plus, dacă documentul este copiat sau alterat, textul devine ilizibil când este expus la lumină infraroşie.

Pe lângă InfraredMark, tehnologiile speciale mai includ MicroText (imprimare cu fonturi microscopice), GlossMark (text vizibil numai dacă hârtia este înclinată într-un anumit unghi), FluorescentMark (text vizibil numai sub lumină fluorescentă) şi CorrelationMark (text vizibil numai la suprapunerea unui mediu de control).

Xerox inventează imprimarea invizibilă

Urmărește Go4IT.ro pe Google News