XPG EMIX I30 – căşti pentru gamerii în mişcare [REVIEW]

24.11.2017
XPG EMIX I30 - căşti pentru gamerii în mişcare [REVIEW]
Construcţie, design, accesorii şi specificaţii

ADATA a anunţat extinderea brandului său de gaming, XPG, şi către alte segmente de piaţă, acesta fiind dedicat până de curând exclusiv suporturilor de stocare SSD şi memoriilor RAM pentru computere. Gama de produse XPG EMIX este dedicată echipamentelor audio, iar modelul EMIX I30 promite sunet de calitate pentru orice fel de situaţie, fie că este vorba despre gaming la un PC, laptop, pe o consolă portabilă sau pe smartphone.

Construcţie, design, accesorii

La prima vedere, EMIX I30 nu pare să fie nimic mai mult decât o pereche de căşti in-ear, cu un design puţin diferit faţă de ceea ce ne-am obişnuit să primim în cutia unui smartphone. Căştile sunt de dimensiuni puţin mai mari, spaţiul în plus fiind folosit asemeni unei incinte, menită să ofere un sunet mai clar şi mai puternic. Casca din dreapta are pe fir o mică telecomandă, cu buton pentru controlul aplicaţiilor multimedia de pe smartphone, şi microfon, în timp ce la capătul firului întâlnim un jack clasic de 3,5 mm.

Cablul nu este deloc ieşit din comun fiind învelit într-uin plastic moale care pare destul de fragil, iar faptul că nu este de tip „plat” asigură încurcarea atunci când căştile sunt băgate într-un buzunar, sau chiar în husa care vine inclusă în pachet. Da, neobişnuit pentru o pereche de căşti in-ear, ADATA include în cutia căştilor XPG o husă din material tare, în care sunt „ascunse” cele câteva accesorii. Este vorba despre două perechi de cauciucuri pe mărimile S şi L (small şi large), modelul M (medium) fiind instalat din fabrică, un splitter de la jack normal la două jack-uri separate pentru microfon şi căşti (pentru utilizarea la PC) şi un adaptor pentru mufele duble pe care le regăsim de obicei în avion.

Dacă nu ar fi prezentate de către ADATA pe post de căşti de gaming, am putea confunda căştile XPG cu oricare pereche de căşti obişnuită, sigla XPG şi accentele de culoare roşie fiind singurele lucruri care ne pot duce cu gândul la produse dedicate jocurilor video. Din fericire, acestea nu sunt bune doar la gaming, putând oricând lua locul unui headset mobil, în cazul în care smartphone-ul utilizatorului încă include un jack audio sau utilizarea unui adaptor Lightning-to-jack sau USB-C-to-jack nu este prea incomodă.

Specificaţii

  • Dimensiuni difuzoare: 13.5mm
  • Impedanţă: 32 ohm ±15%
  • Intensitatea sunetului: 107 dB ± 3 db
  • Frecvenţă: 5Hz-20,000Hz
  • Putere: 3mW-5mW
  • Lungime cablu: 1.4m
  • Mufă: 3.5mm
  • Greutate: 17.5g

Părţi pozitive

Sunet de calitate
Multe accesorii incluse în pachet
Pot fi folosite cu o plajă largă de dispozitive
Au funcţie de handsfree pentru telefon

Părţi negative

Cablul este cam scurt pentru utilizarea la PC
Telecomanda de pe fir pare fragilă
Cablul nu este plat şi se încurcă atunci când sunt stocate în buzunar sau în husa inclusă în pachet

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult