A treia generaţie de iPod Shuffle – mai mic şi vorbăreţ

11.03.2009
A treia generaţie de iPod Shuffle - mai mic şi vorbăreţ

Aflat la a treia generaţie, noul iPod Shuffle concurează cu mari şanse pentru titlul de cel mai mic player MP3 din lume. Are înălţimea de 45 mm, lăţimea de 17,5 mm şi grosimea de aproximativ 8 mm. Cântăreşte 10,7 g şi dispune de un clips cu care poate fi fixat de haine. Surpriza pe care ne-o oferă Apple cu această nouă generaţie este lipsa butoanelor de pe player. Controlul se face cu ajutorul unei telecomenzi de pe fir, legând astfel playerul de căştile Apple. În carcasa cu adevărat minusculă a lui Shuffle a reuşit să încapă o memorie de 4 GB şi o baterie Li-polimer cu o automie de 10 ore.

Cel mai mic player MP3 din lume, conform Apple

Unul din dezavantajele de până acum ale celui mai mic player MP3 din oferta Apple era imposibilitatea creării unor playlist-uri cu muzica preferată. În cazul noii versiuni, acest lucru este posibil datorită facilităţii Voice Over. Aceasta este de fapt un sintetizator de voce care citeşte titlurile melodiilor şi cele ale playlist-urilor, iniţial în doar 14 limbi. Deşi este o facilitate interesantă nu putem să nu vedem în ea o încercare mai mult sau mai puţin reuşită de-a compensa lipsa unui ecran, fie el cât de mic şi construit cu economica tehnologie OLED. Noul iPod Shuffle va fi disponibil în două culori, alb şi negru, la un preţ de 79 $.

Cântăreşte doar 10 g şi are o memorie internă de 4 GB

Deşi s-ar putea ca nişte fani Apple să se lege de comentariile următoare, nu pot să nu remarc câteva probleme legate de a treia generaţie de iPod Shuffle. Deşi este un player mic şi foarte util în unele situaţii, cum ar fi în timpul exerciţiilor fizice, el vine cu multe limitări pentru un utilizator ceva mai pretenţios. Deşi căştile oferite împreună cu playerele Apple au o calitate bună, cei care doresc să folosească o altă pereche nu vor avea acces la funcţiile de control ale lui Shuffle.

Telecomanda de pe fir

În prezentarea video a dispozitivului se vorbeşte despre utilizarea lui în timpul alergării. De ce totuşi a fost plasată telecomanda atât de sus pe fir? Nu îşi va smulge utilizatorul casca dreaptă din ureche atunci când va trebui să menţină apăsat butonul central de pe telecomandă? Apoi, de ce sintetizatorul de voce sună diferit când sincronizarea cu iTune se face de pe PC? S-ar putea să mi se pară doar mie, însă ea se aude mai prost decât după sincronizarea cu un Mac.

Aproape de două ori mai mic decât generaţia anterioară

Urmărește Go4IT.ro pe Google News