Apple ar putea renunţa la două modele de iPod

28.09.2011
Apple ar putea renunţa la două modele de iPod

iPod-ul, player-ul multimedia al companiei Apple a ieşit din lumina reflectoarelor atunci când au apărut iPhone-ul şi iPad-ul. Odată cu lansarea noului telefon iPhone 5 se presupune că gama iPod va fi restrânsă la modelele cu ecran tactil.

Apple iPod Shuffle ar putea fi scos din ofertă

Actualmente, gama de playere de la Apple include patru modele: Shuffle, Nano, Classic şi Touch. Sunt zvonuri că Shuffle şi Classic vor dispărea în curând din oferta producătorului şi vor fi păstrate doar Nano şi Touch, ambele dotate cu un ecran tactil.

De la apariţia iPhone-ului, vânzările gamei iPod au fost în scădere continuă, iar în ultimul trimestru al anului trecut au reprezentat doar la 8% din veniturile Apple.

Un Classic pe cale de dispariţie

Din punct de vedere al preţurilor, diferenţele sunt semnificative. Dacă iPod Shuffle va dispărea, cel mai ieftin player de la Apple nu va mai costa 50 $, ci 150 $. Pe de altă parte, capacitatea maximă va fi redusă la 64 GB, de la 160 GB cât oferă momentan iPod Classic. Există posibilitatea ca iPod Touch să primescă o versiune cu 128 GB de memorie, însă preţul ei va fi destul de mare. Un stick USB cu o capacitate similară costă mai bine de 1.000 lei. Aşteptăm evenimentul din 4 octombrie pentru mai multe detalii oficiale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News