Microsoft Zune

28.12.2006
Microsoft Zune
Microsoft Zune

Planurile Microsoft de a pătrunde pe piaţa playerelor media nu sunt o noutate, până acum implicarea gigantului american limitându-se la a oferi tehnologii software prin partenerii săi de pe această piaţă.

Odată cu lansarea playerului portabil Zune, Microsoft intră în competiţie cu binecunoscutul iPod de la Apple, o bătălie pe care alte mari companii precum Samsung sau Dell au pierdut-o. Să vedem în continuare care sunt atuurile cu care Microsoft încearcă să convingă.

Microsoft Zune vine disponibil în trei culori, negru, maro şi alb. Ecranul de 3 inch permite vizualizarea pozelor cât şi a filmelor la o rezoluţie de 320×240 pixeli.

Echipat cu un harddisk de 30 GB, playerul este îndeajuns de mare pentru a stoca până la 7.500 de melodii, 25.000 de poze digitale sau 100 de ore de filme. Tot la capitolul dotări amintesc de tunerul FM încorporat şi acumulatorul Li-Ion ce permite o autonomie de peste 14 ore.

Transferul de fişiere este o funcţie pe care Microsoft a vrut să o facă cât mai facilă. Pe lângă conectarea prin USB mai există posibilitatea de transfer a fişierelor cu un alt player Zune printr-o interfaţă wireless. Această funcţie are totuşi nişte limitări provenite din acordurile de copyright semnate de Microsoft (Digital Rights Management) cu artiştii sau cu casele de muzică, care desigur, nu ar părea prea încântate să îşi ştie melodiile transferate fără nici un fel de control.

Utilizatorii Zune pot cumpara melodii din magazinul online, pus la dispozitie de Microsoft, printr-un abonament lunar sau printr-un sistem de puncte. Toate acestea se fac cu ajutorul software-ului inclus în pachet de producător. Preţul la lansare pentru Microsoft Zune este de 249 $ şi momentan este disponibil doar în SUA. Rămâne de văzut cât de mult va reuşi Microsoft să îşi impună produsul înaintea iPodului lui Apple. Competiţia nu va fi decât în beneficiul consumatorului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News