Noile playere Microsoft Zune

03.10.2007
Noile playere Microsoft Zune

Microsoft a lansat a doua generaţie de PMP-uri Zune, formată din modelul Zune 80 cu HDD de 80 GB plus playerele Zune 8 şi Zune 4 ce sunt dotate cu memorii flash de 8 GB, respectiv 4 GB. Elementul comun este noua interfaţă tactilă de navigare Zune Pad, în patru direcţii.

Performer-ul seriei, Zune 80, valorează 250$, cu 50$ mai mult decât vechiul Microsoft Zune, redenumit acum în Zune 30. Pentru această diferenţă, Zune 80 oferă în plus un display de 3.2” cu rezoluţie QVGA. De asemenea, noul PMP are şi dimenisuni mai mici (61.1 x 108.2 x 12.9 mm) decât precedentul.

Ceva mai accesibile ca preţ, Microsoft Zune 8 (200$) şi Zune 4 (150$), au avantajul portabilităţii sporite, păstrând în acelaşi timp calitatea redării audio. Nu şi pe cea video, deoarece ecranul de 1.8” creează un oarecare disconfort la vizionarea clip-urilor, pozelor etc.

Printre alte facilităţi alese de Microsoft cu atenţie, regăsim Wi-Fi (util mai ales la sincronizarea player-computer), soft “brand new”, codec MPEG-4 şi, nu în ultimul rând, fără DRM.

Anunţate oficial ieri, noile playere Zune vor fi disponibile publicului larg începând cu luna noiembrie a acestui an.

Microsoft Zune, a doua generatie

Urmărește Go4IT.ro pe Google News