Noul MP3 player Sony Walkman costă 4.200 dolari americani și rulează Android 11

10.02.2022
Noul MP3 player Sony Walkman costă 4.200 dolari americani și rulează Android 11

Dispozitivele de redare multimedia portabile au fost înlocuite în ultimii 10 ani de smartphone-uri, dispozitive multifuncționale care pot face „de toate”. În acest timp, companiile care produceau astfel de dispozitive s-au reorientat, însă Sony rămâne una dintre puținele companii care încă oferă astfel de dispozitive, însă într-o gamă Walkman numită „Signature”, exclusivistă, dedicată în special audiofililor. Cele mai noi modele, NW-WM1ZM2 și NW-WM1AM2, ajung la prețuri de până la 4.200 de dolari americani.

Modelul Sony Walkman de top este placat cu aur

Aceste noi player-e de MP3-uri Walkman sunt atât de exclusiviste, încât nici măcar nu au nume clare, de brand, Sony prezentându-le cu numărul de model, ceva aproape imposibil de reținut. Aceste două modele înlocuiesc în ofertă două dispozitive similare din generația mei veche, care rămân însă la vânzare, dar primesc prețuri mai mici.

Sony laudă varianta NW-WM1ZM2, care intră în ofertă la 4.200 dolari cu faptul că acesta beneficiază de un șasiu metalic din cupru, placat cu aur de puritate 99.99%, care promite împământare mai bună și rezistență mai bună în timp a dispozitivului. Astfel, nu doar că arată bine, dar design-ul influențează pozitiv calitatea audio redată.

Modelul NW-WM1AM2 este în schimb un dispozitiv similar, dar fără cupru și aur. Acesta beneficiază de o ramă metalică din aluminiu, care îi asigură rezistență mai bună la șocuri, cât și o izolare mai bună a componentelor interne. Astfel, dispozitivul este ferit interferențele și zgomotul produs de câmpuri electromagnetice. Este clar că astfel de capabilități sunt necesare în special pentru a asigura o calitate audio.

Player-ele sunt atât de exclusiviste că nici nu primesc un nume de brand „obișnuit”

La interior, aceste player-e folosesc un amplificator digital proprietar, numit S-Master HX, care folosește lipituri fără plumb. Acesta se conectează la jack-ul de 3,5mm cu un cablu Kimber Kable pe modelul superior, și cu un cablu OFC de rezistență joasă pe varianta mai ieftină. Ambele ar trebui să reducă distorsiunea sunetului redat. Anumite lipituri de pe placa de bază folosesc aur, iar algoritmi software pot procesa muzica în timp real pentru a asigura o calitate cât mai bună, în special pentru melodii cu compresie.

În rest, dispozitivele sunt echipate cu sistem de operare Android cu o interfață proprietară și folosesc și Wi-Fi, deci cel mai probabil vei putea asculta pe lângă melodiile în format FLAC sau MP3 și muzică prin streaming.

În comparație cu smartphone-urile moderne, acestea folosesc ecrane relativ mici, de 5”, cu rezoluție HD (720p). Autonomia este de 40 de ore de redare în format FLAC, dar față de telefoanele mobile, aceste dispozitive nu sunt conectate la rețea permanent și nu rulează la fel de multe servicii în fundal. Singurele alte diferențe între modele la nivel de configurație este stocarea. Modelul WM1ZM2 vine cu 256 GB stocare, în timp ce NW-WM1AM2 oferă doar 128 GB.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult