Playbox Quadro440 – player MP3 autohton cu origini asiatice

16.02.2009
Playbox Quadro440 – player MP3 autohton cu origini asiatice
Performanţe şi concluzie

Performanţe

Vom începe prin a spune că Playbox Quadro440 este un player MP3 uşor de butonat atâta timp cât aveţi puţină răbdare. Dacă se evită apăsările succesive rapide, controlul dispozitivului se va face fără probleme. Apăsarea fiecărui buton este confirmată prin stingerea şi reaprinderea iluminării sale. Meniul este destul de simplu şi utilizatorii nu se vor pierde prin opţiuni complicate. Calitatea ecranului este bună, însă el suferă de aceeaşi problemă a unghiurilor de vizibilitate pe care am întâlnit-o şi la telefoanele mobile. În cazul în care vreţi să profitaţi de facilitatea de redare a imaginilor, vă recomandăm să le redimensionaţi înainte de a le încărca în memorie. Afişarea pozelor cu rezoluţie mare nu se face deloc bine.

Playbox Quadro440 - butoanele sensibile la atingere sunt ascunse

În ceea ce priveşte redarea clipurilor video, playerul vine la pachet cu un miniCD pe care se găseşte o aplicaţie. Ea va converti automat într-un format acceptat de Quadro440 aproape orice fişier video de care dispuneţi. Pentru vizionarea lor va trebui să ţineţi playerul în poziţie orizontală. Deşi nu se recomandă să vă obosiţi ochii uitându-vă la filme pe ecranul de 2”, totuşi el ar putea fi folosit pentru vizionarea ocazională a unor videoclipuri.

Am lăsat la sfârşit cea mai importantă facilitate a playerului, aceea de redare a melodiilor. Utilizatorii pretenţioşi şi cu urechea mai fină vor sesiza că ieşirea audio nu este foarte bună. În majoritatea cazurilor se poate sesiza zgomotul de fond. Este însă foarte posibil ca mulţi utilizatori obişnuiţi nici să nu observe aceasta şi la redarea melodiilor într-un mediu mai zgomotos orice imperfecţiune să fie acoperită. Producătorul spune că perechea de căşti din pachet este „profesională”. Noi vom spune doar că avem de-a face cu nişte căşti decente, chiar mai bune poate decât cele întâlnite la alte playere din această gamă de preţ. Nu vă faceţi însă iluzii. Ele nu ar putea sta alături de o pereche de căşti Sennheiser, spre exemplu.

Playbox Quadro440 - butonul de pornire

În ceea ce priveşte autonomia, Quadro440 este unul din primele cazuri întâlnite în care este speficicată o durată minimă de funcţionare şi anume, 8 ore. Testul nostru a constat din redarea mai multor zeci de fişiere MP3 la 128 kbps, dar şi cu rată de compresie variabilă. Folosind nivelul de volum 15 (din 30 maxim) şi fără a activa o presetare a egalizatorului, playerul a funcţionat timp de 10 ore. Încărcarea bateriei s-a făcut într-un timp cam lung de aproximativ 3 ore şi jumătate.

Concluzie

Playbox Quadro440 - butoanele iluminate

Playbox Quadro440 nu este recomandat utilizatorilor pretenţioşi. Lipsesc facilităţi avansate precum un egalizator personalizabil sau o funcţie SRS cu parametri. Presetările egaliyatorului sale sunt destul de slabe şi nu vor influenţa foarte mult redarea melodiilor. Pe de altă parte, meniul simplificat şi intuitiv va fi apreciat de persoanele nu foarte tehnice care doresc doar un player MP3 fucţional. Calitatea audio este mediocră şi o pereche de căşti separate nu ar îmbunătăţi-o prea mult. Autonomia poate fi considerată decentă pentru gama de preţ a aparatului şi dotările. Cei interesaţi de Playbox Quadro440 îl pot achiziţiona de la magazinul virtual xdata.ro.

Construcţie şi dotări

Sunt destul de mulţi utilizatori care nu pun foarte mare preţ pe detalii atunci când vine vorba despre un produs IT cum ar fi un player MP3. Atâta timp cât îşi face treaba bine, respectiv redă melodiile în format digital, nu mai contează dacă recunoaşte formatul FLAC, ştie să afişeze imagini şi are baterie încorporată. Pentru acest tip de utilizatori prezentăm în continuare playerul MP3 Playbox Quadro440.

Playbox Quadro440, un player MP3 fara pretentii

Construcţie şi dotări

Cititorii familiari cu playerele de la Teac ar putea sublinia faptul că avem de-a face cu o clonă a modelului MP-470. Este adevărat că ele nu diferă decât printr-o siglă de sub ecran, însă atâta timp cât oferă aceleaşi dotări şi performanţe, pe noi nu ne deranjează. Formatul lui Quadro440 are ca sursă de inspiraţie prima generaţie iPod-uri Nano. Faţa dispozitivului este din plastic lucios negru, iar spatele cromat poate fi folosit şi pe post de oglindă. Cercul metalic de pe faţa playerului nu are alt rol decât să delimiteze unul din cele 7 butoane sensibile la atingere. Acestea sunt iluminate din interior şi se aprind doar când sunt activate de utilizator.

Playbox Quadro440 - constructie inspirata de primul iPod Nano

Ecranul playerului Playbox are diagonala de 2” şi pare să fi fost preluat de la un telefon mobil, rezoluţia sa fiind de 176×220 de pixeli. Deasupra sa se găseşte singurul buton mecanic al dispozitivului, cel pentru pornire şi Hold. Conectorii jack 3,5 mm şi miniUSB sunt amplasaţi pe latura inferioară, iar pe spatele lui Quadro440 se află un mic buton de reset, accesibil doar cu ajutorul unui ac. Acumulatorul încorporat Li-polimer are o capacitate de 400 mAh şi ar trebui să ofere cel puţin 8 ore de redare audio, conform producătorului.

Playbox Quadro440 - castile din pachet

Ca marea majoritate a playerelor MP3 actuale, cel de faţă suportă şi formatele WMA şi OGG. Ecranul poate fi folosit pentru afişarea fotografiilor, iar tipurile de fişiere acceptate sunt JPG, BMP şi GIF. Utilizatorii puţin naivi se vor bucura când vor citi în specificaţii faptul că playerul redă fişiere video AVI. Vom discuta mai târziu despre limitările acestei facilităţi. Nu în ultimul rând, veţi putea asculta radio pe frecvenţe FM, iar dacă aveţi cărţi în format TXT, Quadro440 le poate afişa pe 9 rânduri. Pachetul în care vine playerul este minimalist din punct de vedere al dotărilor. În afară de o pereche de căşti veţi mai găsi un cablu pentru conectarea la calculator, o bucată de material textil fin pentru curăţarea playerului, un miniCD şi manualul. Am apreciat faptul că atât specificaţiile de pe cutie cât şi manualul sunt în limba română.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News