Samsung YP-S2 Pebble – pandantivul muzical

06.08.2008
Samsung YP-S2 Pebble – pandantivul muzical
Samsung YP-S2 – Construcţie şi dotări

Apple a ştiut ceva când a lansat iPod Shuffle, player-ul mic, uşor şi de o simplitate extremă. Au renunţat la ecran doarece au ajuns la concluzia că există utilizatori care aruncă un amalgam de melodii într-un director sau într-un playlist şi vor ca playerul să le redea aleator. Atât şi nimic mai mult. Nu se complică cu egalizator, cunosc destul de bine melodiile pentru a nu mai avea nevoie să citească eticheta lor şi nu vor ca dispozitivul de redare să le atârne greu în buzunar. Conceptul Shuffle a inspirat şi alţi producători, însă nu toţi au renunţat la ecran. iRiver, spre exemplu, şi-a permis să vină atât cu S7, cât şi cu S10. SanDisk a răspuns cu Sansa Clip, iar de la Creative avem Zen Stone şi Zen Stone Plus.

Samsung YP-S2 Pebble – pandantivul muzical

Nu a trecut prea mult timp de când Samsung a lansat un nou concurent în segmentul lui Shuffle şi acesta este YP-S2, cunoscut şi sub numele de alint Pebble (pietricică). La noi se pare că a fost disponibil din luna iulie, iar preţul său a fost ceva mai mic decât cel preconizat. Experienţa producătorului în domeniul playerelor MP3 nu poate fi ignorată. Seria Yepp s-a remarcat printr-o varietate de modele, printre ele numărându-se YP-T9, YP-T10 şi tactilul YP-P2.

Construcţie şi dotări

Nu degeaba Samsung YP-S2 a fost numit Pebble. Forma sa, similiară cu cea a unui pietre de râu rotunde, parcă te îndeamnă să îl arunci razant pe suprafaţa apei. Plasticul folosit este lucios şi playerul aproape că poate fi folosit pe post de oglindă. Butoanele se găsesc pe partea puţin concavă a dispozitivului şi sunt şase la număr. Patru din ele sunt dispuse pe un disc în centrul căruia avem butonul Play/Pause, iar al şaselea este plasat adiacent discului. Dimensiunile specificate de producător sunt 42x41x16,5 mm, iar greutatea este de doar 17,2 g.

Samsung YP-S2 Pebble - butoanele de control

O mufă miniUSB ar fi avut un impact mult prea puternic asupra aspectului lui YP-S2, aşa că producătorul a recurs la o soluţie deja consacrată în segmentul din care face parte dispozitivul. Conectarea la calculator se face prin intermediul unui adaptor USB-jack, similar cu cel folosit de iPod Shuffle sau iRiver S10. Alături de mufa audio se găseşte şi un orificiu pentru legarea unui şnur de susţinere. Acesta ar fi necesar în cazul în care nu se folosesc căştile din pachet. Ele sunt dotate cu un sistem de fixare a mufei pentru ca playerul să nu fie susţinut doar de mecanismul intern.

Lipsa ecranului trebuia suplinită în vreun fel. Utilizatorul ar trebui să vadă cumva că a lăsat playerul pornit. Samsung a folosit un LED multicolor care iluminează o suprafaţă situată pe faţa lucioasă a lui YP-S2, la capătul opus faţă de mufa audio. LED-ul indică mai multe funcţii ale micuţului MP3 player, cum ar fi modul shuffle, starea bateriei şi transferul de date între el şi calculator. Cei care nu doresc să aibă un licurici atârnat la gât, LED-ul poate fi dezactivat.

Samsung YP-S2 Pebble - adaptorul pentru mufa USB

Samsung Pebble poate îndeplini nevoile de bază ale unui audiofil fără pretenţii mari. Formatele audio suportate sunt MP3, WMA şi OGG. Modelul testat a fost dotat cu 1 GB de memorie, fiind disponibilă şi o versiune cu capacitate dublă. În lipsa unor presetări pentru egalizator, YP-S2 este dotat cu ceea ce Samsung numeşte Digital Natural Sound engine sau DNSe. Acesta are două moduri de redare: primul pare să fie un mod Live care amplifică frecvenţele vocii, iar al doilea este un mod surround. Un buton de Reset este oferit pentru acel caz în care playerul ar mai răspunde la comenzi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News