HTC anunţă Vive Pro, un headset VR premium care îmbunătăţeşte toate caracteristicile originalului

09.01.2018

HTC a anunţat următoarea generaţie a headset-ului său de realitate virtuală. Acesta se numeşte Vive Pro şi este un upgrade semnificativ atât din punct de vedere al performanţei, cât şi din punct de vedere al ergonomiei şi capabilităţilor incluse în pachet. Fiecare element al dispozitivului a fost îmbunătăţit, iar odată cu acest anunţ vine şi vestea că atât modelul original, cât şi Vive Pro vor putea fi folosite în mod wireless folosind noul Vive Wireless Adaptor, care se vinde separat.

Vive Pro păstrează design-ul general al modelului original, însă vine acum într-o carcasă de culoare albastră, cu un sistem de prindere pe cap mult mai ergonomic. Acesta beneficiază de o rotiţă de ajustare în partea din spate, care fixează mult mai bine headset-ul. De asemenea, utilizatorii se pot bucura acum de un sunet de calitate fără să mai dea bani pe căşti separate, întrucât acestea sunt incluse în pachet şi integrate pe sistemul de prindere al lui Vive Pro, fiind alimentate şi de un amplificator digital de calitate. Nu în ultimul rând, întregul dispozitiv a fost mai bine proiectat, centrul de greutate fiind undeva la mijloc, pentru a nu obosi utilizatorul la fel de mult.

Desigur, toate aceste îmbunătăţiri ţin strict de confort, însă HTC se laudă şi cu performanţă ridicată faţă de original. Display-urile au fost îmbunătăţite, putând afişa acum 1440 x 1600 pixeli pe fiecare ochi (rezoluţie totală de 2880 x 1600 pixeli), rezoluţie mai mare cu 78% faţă de modelul original, iar lentilele ar trebui să ofere o experienţă mai bună de utilizare. Rezoluţia crescută ar trebui să fie evidentă în special în jocuri video, iar textul va fi mai uşor lizibil.

Vive Pro va fi compatibil cu întregul ecosistem Vive, accesoriile deja lansate putând fi folosite între dispozitive (senzorii de mişcare, controllere, software, etc.). Tocmai din acest motiv, accesoriul Vive Wireless Adaptor va fi compatibil atât cu vechiul HTC Vive, cât şi cu noul Vive Pro. Acesta se vinde separat şi foloseşte tehnologia wireless WiGig de la Intel pentru a asigura o conexiune pe banda de 60 GHz care asigură lantenţă scăzută. Acest accesoriu va fi lansat cândva în trimestrul trei al anului.

HTC nu a anunţat încă preţuri pentru noile sale produse VR, însă având în vedere specificaţiile tehnice, probabil că nu vor fi ieftine. Vive Pro va fi disponibil atât într-un pachet complet, care include controllere şi senzori, cât şi separat, pentru cei care doresc să facă upgrade de la modelul Vive original.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video