Huawei se pregătește să intre pe piața realității virtuale cu un nou headset VR

05.12.2023
Huawei se pregătește să intre pe piața realității virtuale cu un nou headset VR

Huawei, unul dintre cei mai mari jucători din industria tehnologiei, se pregătește să intre pe piața realității virtuale (VR), cu planuri de a lansa un headset VR spre sfârșitul anului 2024. Conform ultimelor rapoarte, noul dispozitiv al celor de la Huawei va concura direct cu Apple Vision Pro, headset-ul de realitate mixtă al Apple, care combină realitatea AR și VR.

Potrivit sursei, headset-ul VR al Huawei va fi echipat cu un procesor de vârf și va include un sistem de disipare a căldurii acționat de un ventilator intern, o abordare similară cu cea a headset-ului Vision Pro de la Apple, care funcționează, de asemenea, pe baterii externe.

Interesul Huawei pentru realitatea virtuală nu este, însă, ceva nou. Honor, fost sub-brand Huawei, lucrează de asemenea la tehnologia legată de un headset de realitate mixtă. Totuși, detalii specifice despre hardware-ul acestui dispozitiv nu au fost încă dezvăluite.

Ce alte companii mai pregătesc dispozitive VR

Sectorul headset-urilor VR și AR este în plină dezvoltare, iar toate companiile de tehnologie par să se îndrepte, mai mult sau mai puțin, în acea direcție. Samsung, un alt gigant tech, lucrează la propriul său headset XR (extended reality) numit „Infinite”, care ar putea fi lansat în a doua jumătate a anului 2024.

Înaintea dezvăluirii Apple Vision Pro la WWDC 2023, Xiaomi, un alt producător chinez de smartphone-uri, a prezentat Wireless AR Glass Discovery Edition la MWC 2023, un headset alimentat de cipul Snapdragon XR 2 Gen 1 de la Qualcomm. Conform specificațiilor, dispozitivul suportă atât conținut AR, cât și VR.

Anul trecut, Oppo a lansat al doilea său headset de „realitate asistată”, numit Oppo Air Glass 2, în cadrul evenimentului anual Oppo Inno Day din China. Dispozitivul suportă funcții de voce către text, poate traduce conversații în timp real, efectuează apeluri telefonice și afișează instrucțiuni de navigație bazate pe locație. Dispozitivul portabil cântărește doar 38g, conform companiei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult