Hugo Bara părăseşte Xiaomi pentru Facebook. Va conduce divizia de realitate virtuală a companiei

26.01.2017
Hugo Bara părăseşte Xiaomi pentru Facebook. Va conduce divizia de realitate virtuală a companiei

La doar câteva zile după anunţul că Hugo Bara părăseşte rolul de Global VP din cadrul companiei chineze Xiaomi, avem informaţii oficiale despre noul său loc de muncă. Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook a dezvăluit pe profilul personal că Bara se va alătura companiei pentru a conduce divizia de realitate virtuală, inclusiv operaţiunile Oculus şi îşi va intra în rol imediat ce ajunge înapoi în Statele Unite.

Hugo Bara a lucrat în ultimii trei ani şi jumătate pentru Xiaomi, ajutând compania să se dezvolte către alte pieţe din afara Chinei. Acesta a lucrat în trecut la Google, unde a ocupat rolul de vice presedinte şi purtător de cuvânt al diviziei Android din cadrul companiei.

Noua funcţie din cadrul Facebook îl va pune în fruntea unei echipe care lucrează pentru a realiza noi metode de interacţiune între utilizatori prin intermediul realităţii virtuale şi augmentate, scopul său fiind de a aduce aceste tehnologii în mâinile tuturor utilizatorilor. Se pare că divizia Oculus VR va răspunde direct către Hugo Bara, fondatorul companiei, Palmer Luckey fiind în mare parte înlăturat din funcţie în urma unui scandal care a avut loc în primăvara anului trecut.

În fotografia ataşată articolului publicat pe Facebook sunt prezentaţi Zuckerberg şi Bara sub forma unor personaje modelate 3D, care servesc drept avatare pentru conversaţii private realizate prin intermediul realităţii virtuale. Fotografia a fost realizată în clientul experimental de Facebook Messenger pentru headset-ul Rift, prezentat în toamna anului trecut în cadrul conferinţei Ocuslus. Motivul pentru care a fost aleasă această fotografie a fost faptul că în momentul anunţului Zuckerberg se afla în America, iar Bara în China, iar aceasta era cea mai potrivită metodă de a ţine o teleconferinţă folosind realitatea virtuală.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video