Canyon Sportsline – accesorii pentru amatorii de mişcare în aer liber

Canyon Sportsline – accesorii pentru amatorii de mişcare în aer liber
Ceas pentru ski Canyon SkiMaster CNS-SW3

Canyon SkiMaster CNS-SW3

Aşa cum sugerează şi numele, acest ceas este recomandat schiorilor sau practicanţilor de snowboarding. Pentru ei Canyon a inclus într-un dispozitiv de dimensiuni acceptabile un altimetru, barometru, termometru şi o busolă digitală. Lăţimea ceasului este 45 mm, iar grosimea de 16 mm. Carcasa este construită din metal şi plastic, iar brăţara fixă este din cauciuc. Nicio parte metalică nu atinge mâna, capacul interior fiind din plastic. Compartimentul bateriei este acoperit cu un capac cu garnitură, alături de el fiind plasat buzzer-ul. Construcţia este solidă, iar finisajul de calitate, impresia de ansamblu lăsată de dispozitiv fiind bună.

Canyon SkiMaster CNS-SW3

Din motive neclare, producătorul a decis să folosească un ecran cu cristale lichide cu afişaj negativ. Astfel, fundalul este negru, iar elementele de afişaj sunt albe. Din păcate, contrastul obţinut nu este prea bun, cifrele şi literele fiind mai degrabă gri. Citirea se face astfel puţin mai greu decât pe un ecran cu cifre negre pe fundal alb. Iluminarea are o nuanţă albastră şi este destul de puternică. O altă mică problemă apare atunci când sunt apăsate cele 5 butoane laterale. Semnalul sonor de confirmare a apăsării este destul de puternic şi nu poate fi dezactivat, iar frecvenţa înaltă a sa este deranjantă pentru urechile multora.

Din punct de vedere al facilităţilor, Canyon SkiMaster dispune de două moduri de lucru, Time şi Sensor, accesibile oricând prin butonul Sensor. În modul de lucru Time, alături de exactă este oferit un cronometru, un timer, o alarmă, precum şi ora specifică pentru alt fus orar. Tot în acest mod se pot afişa câteva informaţii oferite de senzorii interni, cum ar fi temperatura sau prognoza vremii.

Canyon SkiMaster CNS-SW3

În modul Sensor avem acces direct la toate funcţiile speciale oferite de acest ceas şi trebuie să recunoaştem că nu sunt puţine. Temperatura ambientului este calculată până la zecimi de grad, dar producătorul recomandă scoaterea ceasului de la mână pentru ca măsurătoarea să nu fie influenţată de temperatura corpului. Altimetrul ar trebui să funcţioneze între -700 m şi 9100 m, precizia lui fiind acceptabilă dacă ţinem cont că variaţia valorii afişate în punct fix a fost de +/-3 m. Presiunea atmosferică este afişată în hectopascali (hPa). Valorile sunt memorate pentru ultimele 12 ore şi este oferită o previziune bazată pe ele.

Busola a creat ceva dificultăţi, datorită faptului că necesită calibrare şi introducerea declinaţiei magnetice a zonei geografice în care este folosit ceasul. Dacă aceasta din urmă se poate găsi sau calcula folosind date de pe Internet, calibrarea s-a dovedit a fi destul de frustrantă. Producătorul recomandă recalibrări frecvente pentru a obţine date cât mai precise. Din păcate, busola a funcţionat corect doar în câteva cazuri, în rest indicând direcţii eronate. Mai mult, la nici un minut după calibrare era semnalată necesitatea repetării procedeului.

Canyon SkiMaster CNS-SW3

Am lăsat la final modul de lucru cel mai important al ceasului, şi anume modul Ski. Din nefericire nu am avut posibilitatea să testăm în mod direct eficienţa şi precizia sa, dar funcţiile oferite ar trebui să fie foarte utile pasionaţilor. Ne-am mirat să vedem că în acest mod este oferit un indicator de viteză. Deoarece nu este inclus un locator GPS în ceas, a trebuit să recurgem la manual pentru a afla cum este calculat acest parametru. Ceasul foloseşte o formulă relativ simplă care necesită introducerea de către utilizator a pantei specifice pârtiei. Pe lângă viteză, ceasul detectează automat fiecare coborâre şi înregistrează timpii. Toate valorile pot fi accesate ulterior din memoria internă.

Dacă puteţi trece peste micile probleme semnalate în legătură cu acest ceas, îl puteţi achiziţiona de la distribuitori la un preţ de 85 USD fără TVA.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News