Canyon Sportsline – accesorii pentru amatorii de mişcare în aer liber

Canyon Sportsline – accesorii pentru amatorii de mişcare în aer liber
Ceas pentru ski Canyon SkiMaster CNS-SW3

Canyon SkiMaster CNS-SW3

Aşa cum sugerează şi numele, acest ceas este recomandat schiorilor sau practicanţilor de snowboarding. Pentru ei Canyon a inclus într-un dispozitiv de dimensiuni acceptabile un altimetru, barometru, termometru şi o busolă digitală. Lăţimea ceasului este 45 mm, iar grosimea de 16 mm. Carcasa este construită din metal şi plastic, iar brăţara fixă este din cauciuc. Nicio parte metalică nu atinge mâna, capacul interior fiind din plastic. Compartimentul bateriei este acoperit cu un capac cu garnitură, alături de el fiind plasat buzzer-ul. Construcţia este solidă, iar finisajul de calitate, impresia de ansamblu lăsată de dispozitiv fiind bună.

Canyon SkiMaster CNS-SW3

Din motive neclare, producătorul a decis să folosească un ecran cu cristale lichide cu afişaj negativ. Astfel, fundalul este negru, iar elementele de afişaj sunt albe. Din păcate, contrastul obţinut nu este prea bun, cifrele şi literele fiind mai degrabă gri. Citirea se face astfel puţin mai greu decât pe un ecran cu cifre negre pe fundal alb. Iluminarea are o nuanţă albastră şi este destul de puternică. O altă mică problemă apare atunci când sunt apăsate cele 5 butoane laterale. Semnalul sonor de confirmare a apăsării este destul de puternic şi nu poate fi dezactivat, iar frecvenţa înaltă a sa este deranjantă pentru urechile multora.

Din punct de vedere al facilităţilor, Canyon SkiMaster dispune de două moduri de lucru, Time şi Sensor, accesibile oricând prin butonul Sensor. În modul de lucru Time, alături de exactă este oferit un cronometru, un timer, o alarmă, precum şi ora specifică pentru alt fus orar. Tot în acest mod se pot afişa câteva informaţii oferite de senzorii interni, cum ar fi temperatura sau prognoza vremii.

Canyon SkiMaster CNS-SW3

În modul Sensor avem acces direct la toate funcţiile speciale oferite de acest ceas şi trebuie să recunoaştem că nu sunt puţine. Temperatura ambientului este calculată până la zecimi de grad, dar producătorul recomandă scoaterea ceasului de la mână pentru ca măsurătoarea să nu fie influenţată de temperatura corpului. Altimetrul ar trebui să funcţioneze între -700 m şi 9100 m, precizia lui fiind acceptabilă dacă ţinem cont că variaţia valorii afişate în punct fix a fost de +/-3 m. Presiunea atmosferică este afişată în hectopascali (hPa). Valorile sunt memorate pentru ultimele 12 ore şi este oferită o previziune bazată pe ele.

Busola a creat ceva dificultăţi, datorită faptului că necesită calibrare şi introducerea declinaţiei magnetice a zonei geografice în care este folosit ceasul. Dacă aceasta din urmă se poate găsi sau calcula folosind date de pe Internet, calibrarea s-a dovedit a fi destul de frustrantă. Producătorul recomandă recalibrări frecvente pentru a obţine date cât mai precise. Din păcate, busola a funcţionat corect doar în câteva cazuri, în rest indicând direcţii eronate. Mai mult, la nici un minut după calibrare era semnalată necesitatea repetării procedeului.

Canyon SkiMaster CNS-SW3

Am lăsat la final modul de lucru cel mai important al ceasului, şi anume modul Ski. Din nefericire nu am avut posibilitatea să testăm în mod direct eficienţa şi precizia sa, dar funcţiile oferite ar trebui să fie foarte utile pasionaţilor. Ne-am mirat să vedem că în acest mod este oferit un indicator de viteză. Deoarece nu este inclus un locator GPS în ceas, a trebuit să recurgem la manual pentru a afla cum este calculat acest parametru. Ceasul foloseşte o formulă relativ simplă care necesită introducerea de către utilizator a pantei specifice pârtiei. Pe lângă viteză, ceasul detectează automat fiecare coborâre şi înregistrează timpii. Toate valorile pot fi accesate ulterior din memoria internă.

Dacă puteţi trece peste micile probleme semnalate în legătură cu acest ceas, îl puteţi achiziţiona de la distribuitori la un preţ de 85 USD fără TVA.

Ceas pentru fitness Canyon SportMaster CNS-SW1

Canyon SportMaster CNS-SW1

SportMaster CNS-SW1 de la Canyon poate fi considerat un electrocardiograf portabil. Principala funcţie este monitorizarea ritmului cardiac şi realizarea unor calcule legate de numărul de calorii consumate. La aceasta se adaugă funcţiile specifice oricărui ceas destinat sportivilor: cronometru, timer şi alarmă.

Canyon SportMaster CNS-SW1

Construcţia nu este la fel de bună ca în cazul modelului CNS-SW3, finisajele lăsând puţin de dorit. Brăţara din cauciuc este dintr-o singură bucată, iar corpul ceasului este integrat în ea. Ecranul cu 3 linii este aproape la fel cu cel al modelului pentru ski, una din linii fiind alfanumerică.

Pentru a putea monitoriza bătăile inimii, ceasul are nevoie de un accesoriu care trebuie purtat de către utilizator. Acesta este o curea cu doi electrozi de contact şi un modul de control care transmite prin unde radio informaţii către ceas. Cureaua trebuie purtată pe piept sub muşchii pectorali, fixarea fiind facilitată de o bandă elastică ajustabilă. Distanţa dintre ceas şi modulul de transmisie trebuie să fie mai mică de 60 cm, iar recepţionarea informaţiilor se face doar în modul HRM. O pictogramă de pe afişaj indică atunci când transmisia se realizează în condiţii optime.

Canyon SportMaster CNS-SW1

SportMaster CNS-SW1 s-a dovedit a fi foarte util în cadrul sesiunilor de fitness afişând în timp real ritmul cardiac, precum şi valorile maxime şi minime înregistrate. Aşa cum menţionam la început, în funcţie ritmul cardiac înregistrat sunt calculate caloriile consumate şi grăsimile arse. În pachet a fost inclus şi un suport de ceas pentru bicicletă pentru ca citirea informaţiilor să fie cât mai facilă. Acest suport poate fi fixat atât pe ghidon, cât şi pe bara de suport a benzii de alergare.

Canyon SportMaster CNS-SW1

A fost greu să găsim minusuri pentru Canyon SportMaster CNS-SW1. În afară de finisajele puţin neglijate, ceasul şi-a îndeplinit cu brio funcţiile cu care se laudă. Preţul pentru acest gadget se situează în jurul sumei de 30 $ fără TVA.

Altimetru digital Canyon Explorer CNS-DC2

Canyon Explorer CNS-DC2

Cei care iubesc muntele şi drumeţiile s-ar putea să fie interesaţi de acest altimetru digital de la Canyon. Funcţiile şi măsurătorile multiple pe care le oferă sunt foarte folositoare pentru cei care vor să petreacă mai multe zile în natură.

Canyon Explorer CNS-DC2

Măsurarea presiunii atmosferice este poate cea mai importantă funcţie a dispozitivului, valoarea indicată în hectopascali fiind folosită pentru prognoza vremii, dar şi pentru indicarea altitudinii. Aparatul înregistrează valorile din ultimele 12 ore şi afişează grafic fluctuaţia. Altitudinea indicată se poate situa între -500 m şi 9000 m, cu posibilitatea de memorare a valorilor maxime şi minime în timpul unei excursii.

Alte două funcţii foarte utile sunt termometrul digital cu precizie de 0,1 grade şi higrometrul care indică umiditatea din atmosferă. Ambele funcţii permit memorarea valorilor extreme. Cronometrul poate memora 30 de intervale de până la 10 ore, facilitate extrem de utilă în cazul parcurgerii mai multor trasee montane.

Canyon Explorer CNS-DC2

Ca şi în cazul celorlalte dispozitive pentru activităţi outdoor prezentate în acest material, utilizarea altimetrului necesită consultarea manualului, complexitatea setărilor fiind ridicată, iar numărul de butoane destul de scăzut. Pentru facilităţile oferite de Canyon Explorer CNS-DC2 va trebui să plătiţi aproximativ 56 $ plus TVA.

Produsele prezentate au fost oferite spre testare de firma ASBIS, iar preţurile în USD fără TVA sunt recomandate de producător pentru utilizatorul final.

Canyon Sportsline – Ceas cu GPS Canyon CNS-GPS2

Canyon este un brand cu o oarecare vechime pe piaţa românească, fiind caracterizat prin produse electronice accesibile din domeniul IT şi nu numai. Compania a fost înfiinţată în 1999 şi are sediul central în Olanda, iar birourile de vânzări în Taiwan. Printre cele aproape 150 de produse disponibile se numără şi seria Sportsline de dispozitive special create pentru persoanele în mişcare. Dintre acestea vă vom prezenta un ceas cu GPS, un ceas pentru sportivi, un ceas recomandat pasionaţilor de schi şi un altimetru digital.

Ceas cu GPS Canyon CNS-GPS2

Din gama de produse Canyon destinate sportivilor, dar şi alergătorilor de weekend, se remarcă modelul CNS-GPS2 – GPS Outdoor Trainer. După cum reiese chiar din denumire, acest sport-gadget este înzestrat cu receptor GPS, util pentru a-ţi calcula viteza de deplasare, distanţa parcursă şi, independent de GPS, timpul.

Ceas cu GPS Canyon CNS-GPS2

De asemenea, la capătul cursei nebuneşti poţi vizualiza drumul parcurs şi numărul de calorii consumate. Ruta este indicată într-un mod primitiv (linie punctată) deoarece modestul ecran monocrom (80 x 120 pixeli) nu este capabil să afişeze mai multe detalii grafice. Dacă ai ghinionul să te rătăceşti, în urma unei probe neprevăzute de anduranţă în compania unor câini flămânzi şi insistenţi, ceasul cu GPS te va îndruma către punctul de start – trebuie doar să selectezi opţiunea “Trackback”. Aceleaşi indicii grafice “retro” te vor ajuta să ajungi acasă.

Ceas cu GPS Canyon CNS-GPS2

Casă, dulce casă. În acest loc sacru, dotat cu echipamente de ultimă generaţie, vei transfera rezultatele “muncii” către indispensabilul calculator personal. De acum nu ai decât să meditezi în linişte, gândindu-te la performanţele încurajatoare sau nu. Ceasul CNS-GPS2 dispune de memorie internă (exprimată în puncte), suficientă cât să-ţi stocheze informaţiile despre efortul depus în ultima lună. Una din facilităţile interesante este posibilitatea corelării traseelor parcurse cu serviciile Google Earth şi Google Maps.

Ceas cu GPS Canyon CNS-GPS2

“Antrenorul electronic” are însă o mare problemă – autonomia. Cu GPS-ul pornit, nu va rezista mai mult de trei ore. Din această cauză, nu îl recomand pasionaţilor de trasee montane sau drumeţii de durată. Canyon CNS-GPS2 este bun la o alergare prin parc sau la o plimbare cu bicicleta.

Rămân plăcut impresionat de acest gadget, deşi autonomia, interfaţa grafică (dacă o putem numi aşa) şi aspectul estetic nu mi se par deloc mulţumitoare. Ce să mai zic de preţ care este puţin cam exagerat: 156 $ fără TVA.