Mio Technology prezintă Mio MiVue 792 WIFI Pro, o nouă cameră video auto prevăzută cu senzor Sony Starvis

07.06.2017
Mio Technology prezintă Mio MiVue 792 WIFI Pro, o nouă cameră video auto prevăzută cu senzor Sony Starvis

Mio Technology a lansat în ţara noastră prima cameră video auto dotată cu senzor de imagine Sony Starvis, capabilă să filmeze la rezoluţia Full HD cu 60 cadre pe secundă. Mio MiVue 792 WIFI Pro dispune de conectivitate WiFi şi receptor GPS, un sistem avansat de asistenţă a şoferului (ADAS), funcţie de monitorizare a presiunii din pneuri (opţional) şi de înregistrare a imaginilor din spatele vehiculului (opţional).

Ajutată cu senzorul optic Sony Starvis, MiVue 792 WIFI Pro funcţionează chiar şi în condiţii dificile de iluminare, obţinând imagini la o calitate superioară atât în timpul zilei, cât şi în timpul nopţii. Dispozitivul are un unghi de vizualizare de 140°, permiţând captarea imaginilor fără zone moarte şi la un nivel al detaliilor suficient de ridicat pentru a surprinde detalii importante din trafic (cum ar fi plăcuţele de înmatriculare).

Utilizat până în prezent pentru supravegherea video profesională, senzorul optic Sony Starvis este cuplat unui obiectiv format din 6 lentile din sticlă.

Camera are un ecran de 2,7 inch (6,85 cm), prin intermediul căruia utilizatorii pot vedea toate filmările realizate şi pot reda înregistrările şi pozele captate.

Dispozitivul începe să înregistreze odată cu pornirea maşinii. Şoferii pot alege ca dispozitivul să fie întotdeauna pe înregistrare, lucru posibil în autoturismele care oferă acces la sursa de alimentare constantă. Fişierele obţinute sunt stocate pe cardul de memorie, iar spaţiul de stocare a filmelor şi imaginilor poate fi controlat prin ataşarea unui card MicroSD (până la 128 GB).

De asemenea, cu ajutorul software-ului gratuit pentru procesarea înregistrărilor de la Mio, MiVue Manager, utilizatorii pot vizualiza şi reda filmele la orice viteză, pot vizualiza traseul parcurs pe Google Maps, pot analiza direcţia de mers, pot distribui înregistrările pe reţelele de socializare şi pot actualiza baza de radare fixe.

Profitând de prezenţa modulului de reţea WiFi integrat, utilizatorii pot trimite cu uşurinţă clipurile video pe telefonul mobil pentru back-up sau pot împărtăşi experienţele din trafic pe Facebook, prin intermediul aplicaţiei MiVue. De asemenea, dacă aplicaţia este pornită şi este activată conexiunea cu smartphone-ul, în cazul detectării unei coliziuni, dispozitivul înregistrează şi transferă automat în memoria telefonului un video de 20 de secunde.

Modulul GPS integrat înregistrează locaţia, direcţia, viteza şi coordonatele geografice. Utilizatorii obţin astfel un set de informaţii cu privire la traseul parcurs. Apoi, cu ajutorul aplicaţiei MiVue Manager, pot vizualiza traseul parcurs pe Google Maps.

Sistemul avansat de asistenţă a şoferului (ADAS) notifică şoferul în caz de părăsire involuntară a benzii de circulaţie (LDWS) sau în caz de coliziune frontală (FCWS). De asemenea, dacă distanţa dintre maşina dumneavoastră şi cea din faţă scade, de exemplu atunci când şoferul maşinii din faţă frânează, sistemul FCWS emite o alertă.

Camera MiVue 792 poate fi integrată, opţional, cu senzorii de monitorizare a presiunii din pneuri, montaţi la nivelul roţilor autovehiculului. Dacă presiunea scade sub un anumit nivel, pe ecranul camerei apare un mesaj de avertizare.

MiVue 792 permite înregistrarea evenimentelor rutiere atât în partea din faţă a vehiculului, cât şi în cea din spate. Camera opţională Mio MiVue A20 filmează la o rezoluţie de 1080p (Full HD), la 30 de cadre pe secundă.

Modelul MiVue 792 este echipat şi cu senzorul de şoc cu trei axe (G-Shock Sensor), care porneşte automat şi va începe înregistrarea când va detecta mişcare sau o lovitură neaşteptată (în cazul coliziunii). De asemenea, în modul „Parcare”, utilizatorii pot modifica numărul de cadre pe secundă, pentru a utiliza cât mai eficient spaţiul pe cardul de memorie.

Camera video MiVue 792 este disponibilă în România din iunie 2017, la un preţ recomandat de 869 lei.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult