Acest „zar” poate să îți controleze întregul sistem Smart Home prin apăsări și gesturi de mișcare

24.11.2022
Acest „zar” poate să îți controleze întregul sistem Smart Home prin apăsări și gesturi de mișcare

Aqara Cube T1 Pro este un nou dispozitiv de control pentru dispozitivele smart home, care dorește să simplifice experiența utilizatorilor. Acesta este echipat cu senzori de mișcare și senzori tactili, pentru a permite activarea anumitor dispozitive inteligente din casă cu simple gesturi sau atingeri, fără a mai fi necesare comenzi vocale complicate sau accesarea unei aplicații de pe smartphone.

Aqara Cube T1 Pro oferă o metodă simplă pentru control al sistemelor Smart Home

Noul dispozitiv costă doar 22.99 euro și poate fi integrat în sisteme Smart Home, fiind compatibil inclusiv cu Apple Home și Amazon Alexa. Dispozitivul este recunoscut drept controller cu șase butoane, câte unul pentru fiecare față a cubului (care sunt și marcate cu puncte, asemeni unor zaruri), dar și drept șase senzori de mișcare, pentru înregistrarea de gesturi. Practic, poți seta 12 comenzi diferite pe această telecomandă, care poate controla fie dispozitive individuale, fie scenarii întregi care activează mai multe dispozitive simultan.

aqara cube t1 main 2

Desigur, pentru integrare este necesar un Aqara Hub, care este un dispozitiv de tip Zigbee 3.0, deci are compatibilitate ridicată cu multe dispozitive inteligente deja disponibile pe piață. De altfel, Hub M2 de la Aqara este primul de acest tip care primește suport pentru Matter, noul standard smart home. Comenzile de mișcare posibile sunt de tip apăsare, rotire, întoarcere, atingere sau agitare. Astfel, poți seta ca atunci când întorci cubul într-o direcție să facă ceva, iar când îl întorci în direcția opusă să oprească acea activitate, la fel ca un robinet. Sau poți crește intensitatea luminii becurilor într-o direcție și scădea intensitatea în cealaltă.

aqara cube t1 pro

Față de telecomenzi cu multe butoane, care pot fi complexe și intimidante, sau comenzi vocale și aplicații de mobil, acest tip de telecomandă ar putea fi cu ușor integrat într-o casă în care nu toți utilizatorii sunt foarte pricepuți la tehnologie.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult