Amazon lansează Astro, robotul care îți aduce berea pe canapea. VIDEO

29.09.2021

Camera zburătoare nu este singurul „robot” pe care Amazon l-a prezentat pentru utilizarea acasă. Robotul Astro este un alt exemplu de dispozitiv multifuncțional, care poate de asemenea să joace rol de sistem de securitate mobil, pe lângă alte capabilități. Astro pare să fie mai degrabă un dispozitiv Echo Show mobil, practic un ecran inteligent, conectat la internet, echipat cu roți și camere video. Cel mai interesant este însă faptul că acesta ar putea fi primul robot „de casă” care îți poate aduce o sticlă de bere.

Astro urmărește utilizatorul prin casă și poate completa sistemul de securitate video

Astro este prezentat drept un „companion” care să te urmărească prin casă. Acesta este echipat cu camere video și un ecran, prin care poate simula diverse stări emoționale, sau poate să se „uite” direct către utilizator. Este o combinație de animal de companie și computer care se plimbă singur prin casă.

astro amazon

Sunt demonstrate în clipul prezentat de Amazon diverse cazuri de utilizare, de la redarea de muzică la verificarea casei de la distanță. În partea de sus, Astro este echipat cu o cameră instalată pe un sistem telescopic, care poate să se extindă pentru a privi în partea de sus. Robotul poate să se ducă singur la stația de încărcare atunci când nu are destulă energie pentru a continua, la fel ca un aspirator robot.

De asemenea, Amazon spune că poate fi integrat în sistemul de securitate Ring și poate verifica, la fel ca drona zburătoare, ce se întâmplă atunci când un senzor sau o cameră pornește o alarmă.

astro amazon

Cel mai amuzant, dar totodată util caz de utilizare este însă faptul că poți trimite robotul către altă persoană din casă să care diverse obiecte. În exemplul dat de Amazon, Astro avea o bere plasată într-un suport din partea din spate. Se pare că există un suport pentru două recipiente de lichid (bere, pahare, etc.), dar pot fi plasate și alte obiecte în acel recipient. Nu este clar dacă robotul este rezistent la lichide în cazul unui accident.

Prețul pentru un astfel de robot este de 1.000 de dolari, deci poate fi puțin prohibitiv pentru mulți utilizatori. Desigur, există destui interesați de un asistent personal robot care să îi urmărească prin casă, iar acesta este doar primul astfel de dispozitiv.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult