Apple anunță HomePod Mini, o nouă boxă inteligentă mai accesibilă

13.10.2020
Apple anunță HomePod Mini, o nouă boxă inteligentă mai accesibilă

Apple a dat startul conferinței de prezentare cu HomePod Mini. O nouă boxă inteligentă pentru acasă, care va completa oferta de boxe a companiei. HomePod Mini oferă multe dintre funcțiile pe care modelul original „mare” le oferă, într-un format mai mic și, foarte important, mai accesibil. Se pare că Apple dorește să meargă mult în direcția Smart Home în perioada următoare, prezentând HomePod Mini drept dispozitivul care controlează toate dispozitivele inteligente din casă.

HomePod Mini este cea mai ieftină boxă inteligentă de la Apple

La nivel hardware, HomePod Mini beneficiază de chipset-ul Apple S5, același pe care îl găsim și în ceasurile inteligente ale companiei. Acest lucru asigură un consum redus de energie și căldură puțină degajată. HomePod Mini este construit însă pentru a fi folosit alături de mai multe boxe simultan. Compania spune că folosind tehnologia Ultra Wide Band, boxa poate să detecteze atunci când există și o altă boxă similară în apropiere și începe redarea automat pe ambele. De asemenea, poate imediat să preia muzica redată de iPhone.

Desigur, boxa are integrată o suprafață touch colorată și integrează control vocal prin intermediul Siri. Partea de sus poate controla redarea și volumul, iar Siri poate să ofere rapid acces la servicii audio de la Apple precum Apple Music și Podcast, dar și câteva aplicații de radio precum iHeartRadio sau TuneIn. În viitor, va primi și compatibilitate cu Amazon Music Unlimited și Pandora. Spotify pare să lipsească de pe listă.

Design-ul exterior este similar cu cel al modelului HomePod original, însă are o formă mai rotunjită. Difuzoarele stereo și difuzorul de bas sunt acoperite cu material textil, fie de culoare albă, fie de culoare neagră.

homepod mini overview

Apple spune că vei putea controla multe funcții ale telefonului precum mesaje, calendar sau apeluri direct de pe HomePod Mini. Mai interesant este că boxa permite și funcția de „interfon”, putând trimite mesaje către alte boxe din casă, sau către alte dispozitive Apple din familie, inclusiv pe mașini cu CarPlay.

HomePod se lansează pe 16 noiembrie, la prețul de 99 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult