Cum a devenit soba pe lemne cea mai eficientă și dorită soluție termică din țară (P)

22.11.2021
Cum a devenit soba pe lemne cea mai eficientă și dorită soluție termică din țară (P)

În ultima perioadă s-a observat o tendință în continuă creștere când vine vorba despre alegerea românilor pentru alternative de încălzire casnică. Astfel, conform meșterilor sibieni de la Pefoc – echipă specializată în comercializarea și montajul de peste 20 de ani, a tuturor dispozitivelor termice – în România, vănzările de sobe clasice sau sobe metalice pe lemne, au cunoscut o creștere spectaculoasă de peste 300%! Acest lucru nu ar trebui să ne mire prea tare, mai ales că, un astfel de dispozitiv eficient din punct de vedere al randamentului caloric, reprezintă soluția ideală dacă îți dorești ca magia și căldura focului pe lemne, să-ți învăluie casa la un preț extrem de accesibil!

Când toată lumea se îngrijorează din cauza penuriei de resurse sau a crizei prețurilor la gaze și electricitate, soba pe lemne devine promisiunea unei surse sigure de căldură, independente de resursele externe. Cu ajutorul lemnelor de foc, cărbuni sau peleți, îți poți asigura căldura pentru un spațiu suficient de mare în locuința ta, montajul realizându-se mult mai facil decât cel al unui șemineu sau a unei centrale clasice pe gaz, într-un timp foarte scurt și la costuri semnificativ reduse.

Avansarea rapidă a tehnologiei din domeniul termicelor premium din ultimii ani, a făcut posibil ca soba să ajungă aproape de specificațiile de funcționare ale unui șemineu clasic, dar și să ofere un design care să transforme orice încăpere, într-un spațiu confortabil și amenajat cu mult bun gust estetic. Mulți preferă sobele în detrimentul unui șemineu pe lemne, pentru că acestea sunt proiectate de designeri, în diferite forme și modele pentru diferite tipuri și stiluri de locuințe: rustice, moderne sau clasice, fiind fabricate cu tehnologie laser, la cote și dimensiuni exacte și cu forme cât mai aproape de perfecțiune.

Astfel, când vine vorba despre înfrumusețarea livingului din case, sobele eficiente aloric și aspectuoase, sunt unele dintre cele mai bune variante ca alternativă de încălzire casnică! Tocmai de aceea, meșterii sibieni de la Pefoc, ne vor prezenta unul dintre cele mai populare modele – Soba K9.

Modelul K9 cu burlan soba este foarte apreciat de către clienții din întreaga țară, în principal  datorită construcției sale. Soba este fabricată din fontă de minimum 8 mm, cu pereți dubli: un perete la interior, care formează camera de ardere și un perete la exterior, cel care se vede cu ochiul liber. De aceea, investiția într-o astfel de sobă este una pe viața, modelul fiind unul foarte eficient și foarte trainic. Din punct de vedere al aspectului, această sobă se mândrește cu estetică și vizibilitatea amplă asupra focului, focarul fiind vizibil de pe 2 laturi adiționale, în lateralele celei din față.

Soba dezvoltă un un randament ridicat grație puterii calorice suficiente de 13 kW și vine în mai multe variante, cu posibilitatea de a fi echipată cu diferite opțiuni suplimentare.

Printre versiunile modelului de soba K9 disponibile în oferta PEFOC, amintim:

varianta cu ventilator – ajută la o mai buna distribuție a aerului cald acolo unde se dorește încălzirea unor suprafețe mai mari;

varianta cu bazin de apă – funcționează asemenea unei centrale termice și se poate racorda la sistemul de calorifere pe circuit deschis, încălzind cu ajutorul ei, toată locuința;

varianta cu ASDP – funcționează pe bază de reglaj de admisie aer pentru un consum de combustibil mult mai scăzut (de pana la 30%), realizând o ardere cât mai perfectă, în funcție de confortul termic ambiental;

Principalele avantaje ale sobei K9 cu randament superior

Datorită faptului că este o sobă robustă, iar grosimea materialului (fontei) este mare, și durata de viața este lungă, cu o garanție Pefoc de 5 ani de zile. În plus, Soba K9 este prevăzută cu sistem de auto-curățare a sticlei, pentru depuneri mai mici de funingine, oferind claritate asupra vederii flăcărilor în timpul arderii

Nu trebuie să-ți faci griji nici cu alimentarea! Astfel, se pot introduce în incinta sobei, bușteni de dimensiuni mai mari pentru ardere, datorită faptului că este o variantă încăpătoare cu posibilitatea racordării la coșul de fum, fie prin partea superioară, fie prin spatele sobei, în funcție de condițiile de montaj sau de preferințele clientului.

Dacă vrei să și gătești cu ajutorul acestei sobe, pe partea superioara a sobei, opțional, se poate așeza o plită pentru gătit! Tot în partea de sus, soba este prevăzută cu deflector pentru a lungi traseul de evacuare, obținând un schimb termic mult mai eficient.

Dotată cu dublu reglaj de aer și sticlă ceramică rezistentă la 800 grade C, modelul K9 beneficiază de un opritor de lemne, care ajută la menținerea curățeniei în focar, oprind căderea lemnului și a cenușei, alături și de un mâner detașabil de deschidere a ușii ce reduce riscul de arsuri la utilizarea sobei.

Așadar, meșterii sibienii ne sfătuiesc să investim inteligent într-o sursă de căldură perfectă pentru confortul casei sau cabanei de la munte, unde vom putea petrece clipe de neuitat alături de familie, prieteni sau de persoana iubită. În plus, site-ul oficial pefoc.ro îți stă la dispoziție cu o ofertă redusă de prețuri la majoritatea modelelor de sobe din fontă, teracotă sau oțel înnobilate cu șamotă pentru un finisaj elegant și eficient în același timp, dar și o gamă vastă de șeminee pe lemne, gaz, peleți sau electrice. Aceștia îți vor oferi consultanță dedicată, transport gratuit în întreaga țară pentru orice model voluminos, alături de garanția calității cuprinsă între 2 și 5 ani!

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult