De ce sa utilizezi panouri fotovoltaice? Citeste mai multe aici!

26.05.2021
De ce sa utilizezi panouri fotovoltaice? Citeste mai multe aici!

Importanța utilizării energiei solare pentru obținerea energiei electrice este una foarte mare pentru un trai mai bun. Energia solară este obținută din radiația solară și poate fi convertită în electricitate sau căldură. Este disponibilă gratuit și datorită progreselor tehnologice, putem acum să valorificăm și mai mult din energia solară care ne este disponibilă în mod continuu.

Există extrem de multe beneficii pentru care trebuie să utilizăm cu toții energia solară pentru obținerea energiei electrice.

Impact pozitiv asupra mediului

Unul dintre cele mai importante beneficii ale utilizării energiei solare, se referă la faptul că are un impact foarte redus asupra mediului în comparație cu metoda arderii combustibililor pentru obținerea energiei electrice. Nu sunt produse gaze de seră, deci poluarea atmosferei este practic zero. De asemenea, necesită foarte puțină apă pentru întreținerea sa, spre deosebire de centralele nucleare, de exemplu, caz în care este nevoie de o cantitate extrem de mare de apă.

Producția de energie solară nu creează zgomot, ceea ce reprezintă un alt beneficiu major, deoarece multe instalații solare se află în zone urbane, deci nu există nici poluare fonică. Citeste mai multe aici cu privire la importanța energiei solare, și de ce trebuie să apelezi numai la produse si servicii de cea mai bună calitate.

Facturi reduse

Generarea propriei energiei electrice înseamnă că se va utiliza mai puțin curent de la furnizorul local. Acest lucru se va traduce imediat prin economii la facturile tale lunare. În plus, nu numai că facturile sunt reduse considerabil sau chiar pot fi zero, ci poți câștiga bani și prin vânzarea surplusului de energie electrică produse, aceasta fiind direcționată în rețea. Cu cât reușești să produci mai multă energie, cu atât vei avea nevoie de mai puțină energie electrică de la furnizor.

Producția este foarte mare în timpul orelor de vârf

Avantajele energiei solare se resimt în special în intervalul orar 10 – 11 dimineața și orele 16 – 17, moment în care poți inmagazina suficientă energei electrică, astfel încât să o poți utiliza cu zero cosuturi până a doua zi.

Energia solară este disponibilă oriunde în lume

Atâta timp cât este soare și cerul este curat, energia solară poate fi captată prin intermediul unor panouri fotovoltaice oriunde. Acest lucru este deosebit de util pentru regiunile îndepărtate, fără acces la nicio altă sursă de energie electrică.

Există o mulțime de oameni în întreaga lume fără acces la electricitate iar utilizarea unor panouri solare cu siguranță poate reprezenta cea mai bună soluție. Sistemele solare independente ar putea fi montate și puse în funcțiune în acele regiuni și ar putea îmbunătăți viața a milioane de oameni.

Mai mult, energia solară este utilizată și pentru alimentarea navelor spațiale și a ambarcațiunilor de exemplu.

Pierderi minime

În cazul energiei electrice furnizate prin rețeaua locală, în timpul transportului și distribuției, există pierderi considerabile. Cu cât distanțele de la punctele de producție și punctele de alimentare sunt mai mari, cu atât se pierde mai multă energie.

Aceste pierderi ar putea să nu pară semnificative, dar pot influența performanța instalației în regiuni cu densitate mare a populației. În plus, în această situație, cantități importante de combustibili fosili sunt are degeaba având în vedere pierderile din rețea.

A avea panouri solare pe propriul acoperiș sau pe o structură specială în curte reduce semnificativ această distanță, ceea ce face ca eficiența panourilor să fie una cu adevărat crescută.

Îmbunătățește securitatea rețelei

Este mult mai simplu și accesibil de întreținut un sistem propriu cu panouri solare, decât o centrală care furnizează electricitate pentru un întreg oraș. Totul este ușor accesibil în cazul unei avarii iar o posibilă dauna se poate rezolva într-un timp foarte scurt, resursele necesare fiind minime.

Crearea locurilor de muncă

Sunt multe avantaje ale energiei solare, iar altul este acela prin care sunt create noi locuri de muncă. O mare parte din costul asociat sistemelor solare provine din instalarea panourilor. Acest lucru contribuie la crearea de locuri de muncă la nivel local. Utilizarea sistemelor solare stimulează economia și afectează pozitiv comunitatea locală. Astfel, nu doar din punctul de vedere al aerului mult mai curat din împrejurimi ne putem bucura, ci și din punct de vedere financiar.

Apelând la produsele și serviciile unor adevarati experti in domeniul comercializarii de panouri fotovoltaice, ai posibilitatea de a achiziționa și monta un sistem de panouri solare pentru obținerea energiei solare și transformarea în energie electrică, simplu și rapid, prin cele mai mici și avantajoase costuri.

Exista pe piata o multime de solutii cu privire la aceasta alternativa pentru obtinerea energiei electrice, solutii prin care sunt puse la dispoziția clienților produse și servicii la un raport calitate/preț foarte avantajos dar există și o foarte mare varietate din care poți alege.

Acestea fiind spuse, poluarea reprezintă o adevărată problemă la nivel mondial. Încălzirea globală cauzează de la un an la altul, tot mai multe probleme, fiind amenințate suprafețe importante de uscat, care în câteva decenii riscă să fie scufundate în apele marilor sau oceanelor, fiind o consecință a topirii ghețarilor. O simplă locuință în plus sau în minus care are montate pe acoperiș panouri solare, nu va face diferență. Însă, dacă tot mai mulți oamnei aleg să obțină energie electrică printr-o modalitate complet nepoluantă, atunci lucrurile vor începe încet, încet, să se schimbe în bine. Chiar dacă zona țării noastre nu este una cu probleme atât de mari din acest punct de vedere în prezent, cu siguranță mai devreme sau mai târziu vor exista consecințe serioase.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult