Dyson a lansat aspiratorul V15 Detect Absolute, echipat cu laser pentru detectarea prafului

30.09.2021
Dyson a lansat aspiratorul V15 Detect Absolute, echipat cu laser pentru detectarea prafului

Dyson a lansat noul aspirator V15 Detect Absolute în România, echipat cu tehnologie laser, care dezvăluie praful de pe podea în timpul aspirării. Aparatul poate detecta particule de praf cu dimensiuni de până la 10 microni și include și un senzor piezo acustic, care poate oferi informații concrete despre praful aspirat. Aspiratorul este de tip vertical, fără fir, și folosește un sistem de filtrare în 5 etape.

Dyson V15 folosește lasere pentru a detecta praful din casă

Dyson V15 Detect Absolute beneficiază de un motor Dyson Hyperdymium de 240 W și un filtru care captează 99,99% dintre particulele de praf, cu dimensiuni de până la 0,3 microni. Laserul este integrat pe capătul de curățare Fluffy, cel cu perie pufoasă, care captează cât mai multe particule de praf. Particulele pot fi observate și cu ochiul liber în timpul aspirării, fiind folosit un laser de culoare verde, care le colorează atunci când lumina atinge respectiva zonă.

Culoarea verde este folosită și datorită faptului că oferă cel mai bun contrast. În capătul de curățare Slim Fluffy, laserul este poziționat la un unghi de 1,5 grade, la o înălțime de 7,3 mm de sol.

Dyson V15 Detect Asbsolute

Praful detectat prin intermediul sistemului cu laser este apoi analizat de către senzorul piezo acustic, care oferă informații în timp real pe ecranul LCD de pe mâner. Măsurătoarea se realizează prin filamente din fibră de carbon care ridică particulele și le măsoară de 15.000 pe secundă. Vibrațiile produse de particule sunt apoi convertite în semnale electrice care pot fi măsurate și afișate pe ecran. Dyson spune că astfel, aspiratorul oferă o dovadă „științifică” de curățare a prafului.

Alte avantaje ale lui Dyson V15 Detect Absolute ar fi tehnologia anti-încurcare. La capătul periei High Torque apar 56 de dinți din policarbonat, similari cu un pieptăn, care împiedică încurcarea firelor de păr, acestea fiind îndepărtate automat în timpul aspirării.

Dyson V15 Detect Asbsolute

Aspiratorul Dyson V15 Detect Absolute este deja listat în ofertele magazinelor de specialitate din România, la un preț de 4.499 lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult