Symbo Laserbot 650: aspirator robot cu multe accesorii. VIDEO

29.11.2021

Există o ofertă largă de aspiratoare robot pe piață, însă puține dintre acestea vin cu la fel de multe accesorii precum Symbo Laserbot 650 de la Robot World. Acest model este de tip 2-in-1, oferind atât funcția standard de aspirare, cât și pe cea de mop, care spală podeaua în urma robotului și permite funcționarea atât în mod „smart”, alături de o aplicație de smartphone, cât și într-un mod mai „tradițional”, alături de o telecomandă.

Symbo Laserbot 650 vine cu toate accesoriile de care ai nevoie

Oferta de accesorii este foarte mare în cazul lui Symbo Laserbot 650. Acesta este livrat în cutie alături de două recipiente pentru colectarea prafului: unul dedicat funcției de aspirare, cât și unul 2-în-1, care permite atât aspirarea, cât și spălarea, simultan. De altfel, acest recipient vine și cu un design modular, putând detașa cutia în care este adunat praful.

Tot în cutie se regăsesc și două lavete pentru funcția de mop, realizate din material textil, care se atașează în partea de jos, alături de patru perii rotative. Spre diferență de alți roboți, modelul vândut de Robot World este echipat cu două perii în partea din față și beneficiază de un set de rezervă din fabrică.

Tot în cutie mai găsim și un filtru HEPA de rezervă, două perii de curățare a robotului, o bandă magnetică care poate fi recunoscută de robot și care poate marca astfel zone inaccesibile, cât și o telecomandă cu butoane de control. Aceasta poate fi folosită pentru a porni, programa sau opri robotul, fără a apela la aplicația pentru mobil. Astfel, mai mulți membri ai familiei pot folosi robotul.

Desigur, avem în cutie și un dock de încărcare, la care robotul se întoarce singur după terminarea programului. Totuși, există și posibilitatea de a alimenta robotul direct de la adaptorul de priză. Ba chiar, față de alți roboți, Symbo Laserbot 650 oferă și un buton de power, pentru a te asigura că acesta nu pornește singur pe baza unui program atunci când ești plecat de acasă.

Instalarea este simplă și rapidă

Instalarea robotului este simplă și rapidă. Trebuie să stabilești un loc în care vei amplasa dock-ul, să îl conectezi la priză și să pornești robotul de la buton. Apoi, ai nevoie de aplicația de mobil, pe care o poți descărca din App Store sau Play Store, înregistrezi un cont și conectezi robotul la WiFi. Din acest moment, robotul poate să fie pornit pentru a începe primul program de curățare.

Prima lui „plimbare” prin casă va fi una mai „haotică”, pentru că folosește toți senzorii pe care îi are la dispoziție pentru a recunoaște obiectele din casă și pentru a cartografia fiecare cameră. În partea de sus, Symbo Laserbot 650 beneficiază de un fascicul laser, care scanează forma încăperilor, iar senzorii cu infraroșu și cel de presiune din partea din față pot detecta obstacolele mai joase. La finalul primului program de curățare, ar trebui să ai în aplicație harta completă a casei.

Poți repeta acest proces de până la cinci ori, pentru a salva câte cinci hărți diferite. Această funcție este realizată pentru case cu etaj, putând selecta din aplicație harta fiecărui etaj în parte. Începând cu cea de-a doua curățare în aceeași zonă, robotul va ști deja pe unde să meargă și ce obstacole să evite.

Desigur, din aplicație poți seta robotul să curețe anumite zone, sau să nu intre în altele, poți de asemenea să setezi intensitatea de aspirare, sau volumul de apă folosit.

Robotul Symbo Laserbot 650 are autonomie mare

Pentru un apartament cu 2 camere, robotul consumă cam 30% din baterie și termină treaba între 30 și 40 de minute, la un program de intensitate înaltă de aspirare și un volum de apă maxim. Astfel, este greu de crezut că ar putea să consume întreaga baterie la o singură curățare, chiar și într-o casă semnificativ mai mare. Robot World spune că Symbo Laserbot 650 are o autonomie de 120 de minute.

Încărcarea robotului este cam lentă în comparație cu telefoanele și laptop-urile din prezent, o încărcare completă fiind posibilă în câteva ore. Totuși, în general, după un program de curățare, nu mai folosești robotul până în următoarea zi, cel puțin, timp destul pentru ca acesta să se încarce complet.

Din punct de vedere al design-ului, Symbo Laserbot 650 beneficiază de un design „standard” pentru această categorie de produs, cu o formă rotundă și roți în partea de jos, care pot depăși praguri de până la 1,5cm. Culoarea neagră cu textură mată este însă un avantaj, întrucât praful nu se va vedea atât de evident pe suprafața lui și nici nu se va zgâria ușor în timp.

Concluzii

Symbo Laserbot 650 este un robot de aspirare competitiv, care include și câteva avantaje față de alte modele concurente. Faptul că vine cu multe accesorii în pachet este un bonus, iar telecomanda ar putea să scutească utilizatorii de bătăi de cap și dependența de un singur dispozitiv inteligent.

Site-ul Robot World listează Laserbot 650 la prețul de 1.259 lei la o reducere de Black Friday, fiind livrat și alături de un distribuitor de săpun fără contact.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult