TP-Link anunță Tapo RV30 și Tapo RV30 Plus, primele sale aspiratoare robot

07.08.2023
TP-Link anunță Tapo RV30 și Tapo RV30 Plus, primele sale aspiratoare robot

Producătorul de echipamente de rețelistică TP-Link anunță primele aspiratoare inteligente robot din oferta sa. Cele două modele, RV30 Plus și RV30, fac parte din gama de produse smart Tapo și oferă funcții avansate și prețuri competitive în piață. Practic, cele două modele sunt foarte similare între ele, însă unul vine echipat și cu un recipient pentru colectarea prafului și murdăriei la finalul ciclului de curățare.

Tapo RV30 Plus este un aspirator robot cu recipient de colectare

Tapo RV30 Plus este un aspirator robot echipat cu mai toate funcțiile de care ai avea nevoie de la un astfel de produs. Acesta folosește senzori LiDAR și Gyro pentru a naviga prin casă și pentru a cartografia toate încăperile și obiectele din jur. Acestea vor asigura că robotul nu se va bloca sau răsturna prin casă atunci când funcționează.

TapoVaccums_800px-03

La capitolul performanță de aspirare, vorbim despre un motor cu capacitate de 4.200 Pa pe setarea maximă și cu un zgomot redus de operare în modurile silențios și standard (55, respectiv 60dB). Modul „Max” este recomandat pentru covoare, având putere mare de aspirare pentru a extrage praful și murdăria din acestea.

Cu un acumulator de 5.000 mAh, TP-Link Tapo RV30 Plus poate funcționa timp de 5 ore și poate acoperi 300 m2 de suprafață de curățare la o singură încărcare. Acesta are și funcție de mop, cu un recipient de 300 ml, care poate acoperi 200 m2 la o singură alimentare. La finalul programului, Tapo RV30 Plus se întoarce la baza de încărcare, care în cazul modelului Plus include și un recipient pentru colectarea deșeurilor. Stația de încărcare cu colectare are un motor cu putere de aspirare de 27.000 Pa, procesul fiind foarte rapid. Recipientul este echipat cu saci de 4L, care pot colecta deșeuri pentru o utilizare de 70 de zile. Sacii sunt din material filtrant, echivalent cu măștile chirurgicale.

În afară de recipientul de colectare, toate aceste avantaje sunt disponibile și pe modelul Tapo RV30, fiind echipat cu exact aceleași componente și capabilități.

Prețurile sunt competitive în gama lor de performanță

Ambele sunt controlate dintr-o aplicație de mobil care poate stoca harta a până la trei niveluri, putând folosi aspiratoarele astfel și în case cu etaj. De altfel, există senzori integrați care nu permit aspiratoarelor să cadă pe scări. Aplicația permite configurarea procesului de aspirare per cameră, cu putere diferită de aspirare sau de curățare cu mop pentru fiecare în parte. Poți stabili zone interzise pentru aspirator și poți chiar bloca dispozitivul pentru a împiedica operarea accidentală folosind butoanele fizice de către copii sau animale de companie. Ambele modele pot fi controlate prin control vocal folosind Google Assistant sau Amazon Alexa.

Cele două modele de aspiratoare se lansează în curând și în România și vor fi disponibile la prețul de 1.899 lei pentru modelul Tapo RV30, respectiv 2.399 lei pentru varianta Tapo RV30 Plus, cu recipient de colectare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult