Trăiește pe viu perspectiva de a te încălzi la gura unui șemineu spectaculos sau lângă o sobă premium cu aspect rustic (P)

19.01.2022
Trăiește pe viu perspectiva de a te încălzi la gura unui șemineu spectaculos sau lângă o sobă premium cu aspect rustic (P)

Perspectiva de a avea o sobă premium cu aspect rustic sau un semineu pe lemne spectaculos, care să-ți ofere momente magice și amintiri speciale, născute la gura focului pe lemne este extrem de atrăgătoare, mai ales alături de membrii familiei sau în compania persoanei iubite. Tocmai de aceea, dacă visezi demult la un asemenea dispozitiv trebuie să știi că, acum este momentul perfect pentru achiziția unui șemineu de calitate superioară la cel mai mic preț posibil!

Oferta actuală de pe piața soluțiilor alternative de încălzire propune cele mai mici prețuri din an, pentru o gamă variată de focare potrivite pentru orice tip de șemineu sau dispozitiv termic alternativ – de la variantele tradiționale din fontă, focarele standard și până la focare premium șamotate sau focare de lux. Toate modelele sunt compatibile atât în cazul unui șemineu clasic pe lemne, cât și în cazul șemineelor de exterior care funcționează pe bază de gaz, GPL sau a diverselor modele de sobă pe peleți.

De la prietenii noștri de la Pefoc, aflăm de exemplu, că șemineele pot fi împărțite din punct de vedere al plasamentului focarului, ca șeminee cu sticlă doar pe partea din față, față plus o laterală (stânga sau dreapta) sau pot fi proiectate chiar și cu trei sau patru laturi din sticlă. În plus, la solicitarea clientului, acestea se pot configura prin montajul de sisteme de acumulare termică, tehnologie cu dublu-geam (pentru un consum minim de lemne și un plus de siguranță) precum și decorare personalizată cu șamotă neagră sau alte detalii și accesorii ce vor face diferența din punct de vedere estetic și funcțional.

Tradiționalele focare din fontă sunt recunoscute pentru durabilitatea extinsă și proprietățile lor remarcabile de transfer rapid a căldurii în interiorul hotei. Acestea permit acumularea și distribuirea uniformă a agentului termic și în camerele aflate în proximitatea locului unde este montat șemineul. Singurul neajuns este dat de faptul că, arderea lemnului nu este la fel de eficientă ca și în cazul focarelor șamotate, iar ca și consecință, ne vom confrunta cu mai multă cenușă și depuneri mai mari pe sticlă sau la interiorul unui cos fum.

Focarele șamotate standard, în comparație cu cele din fontă, au rezultate mai bune în timpul arderii, diminuând astfel reziduurile și depunerile pe sticlă. Șamota ajută la dezvoltarea unei temperaturi mai mari în camera de ardere, în schimb, fiind vorba despre un material consumabil, în funcție și de nivelul și durata de exploatare, va trebui să aveți în vedere înlocuirea acesteia o dată la aproximativ 5 ani, în cazul deteriorării.

Pe de altă parte, focarele premium sau de lux, se diferențiază de celelalte modele din gamă, atât datorită calității superioare a materialelor folosite în procesul de confecționare (șamotă arsă cu rezistență mecanică superioară, oțel cu compoziție semnificativă  de carbon, vopsea anti-zgârieturi), cât și prin tehnologia revoluționară de ardere a lemnului cu randament ce depășește pragul de 80%.

Un alt factor important de luat în calcul atunci când vrem să ne alegem focarul potrivit, se referă la aportul termic necesar încălzirii locuinței noastre. Așadar, este necesar să avem în vedere și următoarele variabile: spațiul în care se va amplasa șemineul, înălțimea acestuia, precum și masa totală a șemineului, alături de numărul de încăperi pe care intenționăm să le suplimentăm termic.

Apelând la profesioniștii cu experiență vastă și proiecte termice livrate cu succes, miilor de clienți mulțumiți din întreaga țară, vei beneficia de consiliere specializată gratuită împreună cu toate informațiile necesare pentru a face alegerea corectă. În plus, cei de la Pefoc, oferă transport gratuit pentru toată gama de focare de șeminee sau sobe, comandate telefonic sau on-line!

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult