Aplicația Facebook Messenger de Apple Watch va fi scoasă de pe App Store

12.05.2023
Aplicația Facebook Messenger de Apple Watch va fi scoasă de pe App Store

Apple Watch este cea mai populară platformă de smartwatch din piață, însă Meta nu pare să fie convinsă că are nevoie de aceasta. Astfel, compania a anunțat că aplicația Facebook Messenger va fi retrasă de pe App Store-ul pentru ceasuri începând cu data de 31 mai. Începând de la acea dată, utilizatorii nu vor mai putea decât să vadă notificările care vin pe acest serviciu de mesagerie, fără să mai poată răspunde la mesaje.

Meta a anunțat utilizatorii că va renunța la aplicația Facebook Messenger de pe Apple Watch

Unul dintre marile avantaje ale Apple Watch în fața concurenței este chiar posibilitatea de a vedea și răspunde la mesaje de pe diverse platforme, precum Facebook Messenger. Aplicația de ceas permitea trimiterea de mesaje vocale și mesaje text, fără a mai fi nevoie să scoți telefonul din buzunar. De asemenea, pe variantele cu LTE, puteai face asta chiar și dacă nu aveai telefonul la tine.

Utilizatorii de Facebook Messenger de pe Apple Watch sunt întâmpinați cu o nouă notificare:

„Schimbări pentru Messenger pe Apple Watch. După data de 31 mai, Messenger nu va mai fi disponibil sub forma unei aplicații de Apple Watch, dar poți în continuare primi notificări pe ceas.”

Singurele metode de a folosi Messenger după 31 mai vor rămâne aplicația de mobil, site-ul de mobil și varianta desktop.

Este curios că Meta face o astfel de mișcare la doar câteva zile după anunțul că va lansa o aplicație WhatsApp pentru WearOS de la Google, care va permite trimiterea de mesaje text, mesaje vocale și apeluri audio, cu tot cu criptare activă.

Comunitatea de utilizatori de Apple Watch sugerează că decizia a fost una de ordin financiar. Întrucât aplicația de mobil și variantele web de Facebook Messenger afișează reclame, în timp ce varianta de wearOS nu, compania dorește să își crească numărul de afilări pentru reclame, încurajând utilizarea variantelor care afișează astfel de conținut în listă.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult