Apple amână upgrade-ul de ecran pentru Watch Ultra pentru anul 2026

05.07.2023
Apple amână upgrade-ul de ecran pentru Watch Ultra pentru anul 2026

Se pare că Apple Watch Ultra 2, modelul nou de ceasuri inteligente din gama premium, nu va fi foarte diferit față de modelul de anul trecut. Deși au existat zvonuri recente despre un upgrade major pentru acest dispozitiv, se pare că Apple a împins acele planuri cu câțiva ani, întrucât tehnologiile noi pe care dorește să le implementeze sunt în continuare prea complexe și prea scumpe. Astfel, ecranul microLED va întârzia să apară în 2023.

Noua tehnologie microLED va debuta pe Apple Watch abia peste trei ani

Conform Trendforce, planurile Apple au fost mutate cu aproximativ trei ani în viitor. Astfel, nu ne putem aștepta la mari upgrade-uri la nivelul ecranului pe Apple Watch Ultra pe următoarele două generații. De altfel, Apple are obiceiul de a păstra design-ul similar pentru trei sau chiar mai multe generații, înainte de un upgrade major, care să aducă schimbări semnificative.

Motivul pentru care Apple întârzie lansarea ecranelor microLED pe Apple Watch Ultra pare să fie în primul rând prețul și dificultatea în producție. Până în 2026, în primul trimestru al anului, Apple speră să poată reduce costurile de producție pentru ecrane microLED și ca procesul de fabricație să fie mai eficient, fără prea multe pierderi. Așa cum a făcut și în cazul tehnologiilor OLED, care au debutat pe dispozitive Apple odată cu originalul Watch Series 0, compania dorește ca Watch Ultra să fie „cobaiul” de test pentru noua tehnologie de ecrane.

După implementarea cu succes a unui panel microLED pe ceasuri inteligente, Apple ia în calcul extinderea tehnologiei pe celelalte categorii de produse. iPhone, iPad și Mac ar fi următoarele care vor primi microLED, dar sunt slabe șanse să vedem această tranziție prea rapid. În continuare tabletele și computerele companiei încă nu au trecut nici la OLED. Se zvonește că abia următoarea generație de iPad Pro va avea panel OLED, dar acest upgrade ar putea duce la dublarea prețului acestei categorii de produse. Computerele MacBook folosesc paneluri IPS pentru variantele mai ieftine și mini-LED pe variantele Pro.

sursa: The Elec

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult