Apple Watch 8 vs. Apple Watch SE: Cele mai mari diferențe

20.10.2022
Apple Watch 8 vs. Apple Watch SE: Cele mai mari diferențe

Apple a lansat trei noi Apple Watch-uri: Apple Watch Series 8, Apple Watch SE și noul Apple Watch Ultra. Cu excepția cazului în care ești un scafandru sau un alpinist pasionat – sau vrei să arăți ca unul – probabil că vei decide între Apple Watch SE și Apple Watch8.

Ambele ceasuri sunt compatibile cu noul software WatchOS 9, funcționează cu cel mai nou cip Apple și sunt printre primele ceasuri care detectează accidentele de mașină. Acest lucru se adaugă la funcționalitățile pe care Apple Watches le oferă de ani de zile, cum ar fi capacitatea de a urmări antrenamentele, de a detecta căderile dure și de a oglindi alertele iPhone.

Care este cel mai potrivit pentru tine depinde de ceea ce îți dorești de la un smartwatch. Haide, însă, să vedem diferențele.

Un ecran mai mare cu afișaj permanent

Ce lipsește cel mai mult la utilizarea Apple Watch SE este ecranul always-on prezent pe Apple Watch 8 și pe alte ceasuri Apple flagship din 2019. Fără un afișaj always-on, ecranul Apple Watch SE se transformă pur și simplu într-o cutie neagră pe încheietură, ceea ce nu este tocmai cel mai atractiv aspect.

Atunci când porti Apple Watch 8 (sau Apple Watch 5, 6 sau 7), poți vizualiza oricând cadranul ceasului, fără a fi nevoie să ridici încheietura mâinii sau să atingi ceasul.

Apple Watch 8 are, de asemenea, un afișaj mai mare și este disponibil cu carcase de 41 și 45 de milimetri, comparativ cu SE de 40 sau 44 mm. În plus, îți va lipsi și tastatura QWERTY a lui Apple Watch 8 pentru a tasta răspunsurile la mesajele text. Pe SE, poți în continuare să mâzgălești litere, să dictezi cuvinte sau să trimiți răspunsuri predefinite, dar ne place flexibilitatea de a putea tasta rapid câteva cuvinte. Cei care preferă dimensiuni mai mari ale textului ar putea, de asemenea, să aleagă Apple Watch 8 în locul Apple Watch SE.

Mai multe informații despre urmărirea sănătății

Ceasurile emblematice ale Apple, precum Apple Watch 8, au evoluat în dispozitive complete de urmărire a stării de sănătate, cu posibilitatea de a efectua un EKG de la încheietura mâinii și de a monitoriza nivelul de oxigen din sânge. Apple Watch 8 și Ultra sunt primele care au primit senzori de temperatură, permițându-le să verifice temperatura încheieturii mâinii peste noapte și să arate dacă ai deviat de la linia de bază. Este nevoie de cinci nopți pentru a configura detectarea temperaturii, deoarece ceasul are nevoie de suficient timp pentru a stabili temperatura de bază a încheieturii mâinii.

Apple spune că temperatura nocturnă a încheieturii mâinii poate fi un indicator al temperaturii generale a corpului, iar schimbările ar putea fi eventual cauzate de boală, decalaj orar sau exerciții fizice. Deoarece Apple Watch nu are un scor de pregătire precum Oura sau Fitbit, aceste informații pot fi utile pentru a te ajuta să decizi dacă organismul tău are nevoie de odihnă suplimentară.

Apple Watch nu este un dispozitiv medical și nu îți poate spune când ești bolnav, așa că poate fi dificil să știi cum să folosești aceste date. Cu toate acestea, faptul de a avea un alt punct de date, cum ar fi temperatura încheieturii mâinii, deschide unele oportunități interesante pentru viitor.

Alte dotări suplimentare, cum ar fi încărcarea mai rapidă și ultrawideband

În timp ce senzorii de sănătate suplimentari ai Apple Watch 8 sunt cel mai mare motiv pentru a-l alege potențial în detrimentul lui Apple Watch SE, există alte câteva extra-uri de luat în considerare. Apple Watch 8 se poate încărca mai rapid decât Apple Watch SE, deoarece moștenește capacitățile de încărcare rapidă ale Seriei 6 și 7. Apple Watch 8 s-a încărcat de la 70% la 80% în 10 minute, în timp ce SE s-a încărcat de la 70% la 77% în aceeași perioadă de timp. Ambele ceasuri au noul mod de consum redus de energie de la Apple, care reduce anumite funcții, cum ar fi detectarea automată a antrenamentelor, pentru a prelungi durata de viață a bateriei.

Apple Watch 8, ca și Seria 6 și 7, au, de asemenea, cipul Apple U1 ultrawideband. Ultrawideband este un protocol wireless pentru detectarea proximității care a devenit comun în noile telefoane emblematice și ceasuri inteligente. Ultrawideband este utilizat în principal pentru găsirea obiectelor și a gadgeturilor rătăcite cu ajutorul serviciului Find My al Apple sau pentru deblocarea mașinii cu o precizie mai mare decât cea oferită de Bluetooth.

Concluzia

Apple Watch 8 și Apple Watch SE au multe în comun atunci când vine vorba de caracteristici și funcționalități de bază.  Diferența se reduce cu adevărat la urmărirea sănătății. Alegând Apple Watch SE, vei pierde aplicația EKG a Apple Watch, senzorul de oxigen din sânge și noul senzor de temperatură. Dacă aceste caracteristici sunt necesare sau nu depinde de ceea ce speri să obții de la ceasul tău inteligent.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult