Apple Watch Series 7 întârzie pe piață. Noul model are sticlă rezistentă la șocuri

15.09.2021
Apple Watch Series 7 întârzie pe piață. Noul model are sticlă rezistentă la șocuri

Apple Watch Series 7 era un dispozitiv despre care credeam că știm foarte multe, însă s-a dovedit că zvonurile de această dată au fost parțial greșite. Într-adevăr, Apple a venit cu ecrane mai mari pe noile modele de smartwatch-uri, însă desgin-ul acestora este doar evolutiv față de generațiile anterioare și nu schimbă complet exteriorul, așa cum ne-am fi așteptat. Totuși, la capitolul funcții, Series 7 nu prea vine cu multe noutăți.

Apple Watch Series 7 schimbă design-ul, dar altfel decât ne așteptam

Apple a început prezentarea Apple Watch Series 7 cu o demonstrație de rezistență. În spatele rezistenței îmbunătățite stă o nouă protecție din sticlă, care este mult mai groasă. Aceasta are o bază dreaptă și este curbată doar la exterior, oferind impresia unui ecran curbat. În realitate, ecranul OLED este de fapt plat.

Ecranul este însă cu 22% mai mare decât pe generațiile Series 4-6 și este mai luminos în modul always-on. Ecranul mai mare permite însă afișarea unei cantități mai mari de conținut, util în special pentru cititul și răspunsul la mesaje. Ajută și faptul că există în sfârșit o tastatură QWERTY pe care să poți scrie acele mesaje. Apple spune că folosește algoritmi AI pentru a asigura apăsări corecte, la fel cum face și pe iPhone, unde tastatura schimbă dimensiunea tastelor în fundal în funcție de cuvintele pe care le scrii.

apple watch series 7 crack resistant

Pe lângă rezistența la accidente a ecranului, pentru prima dată, ceasurile Apple primesc și un rating IP6X la praf și continuă să adere la standardul WR50 pentru rezistență la apă pentru activități de înot. Ba chiar Apple a prezentat și activități sportive acvatice precum surfing. Asta înseamnă că apa sărată nu ar trebui să afecteze rezistența ceasului.

La capitolul autonomie ne confruntăm cu aceeași performanță ca până acum: 18 ore de utilizare, sau „o zi întreagă”, așa cum spune Apple. Ultimele trei generații de Apple Watch, Series 4, 5 și 6, au demonstrat însă că Apple are o estimare conservatoare a autonomiei, putând depăși o zi de utilizare.

Un avantaj apare însă la capitolul încărcare: noul adaptor de încărcare magnetic pentru Apple Watch are mufă USB-C și permite încărcare mai rapidă. Apple Watch Series 7 se încarcă cu 33% mai repede decât Series 6 și poate asigura 8 ore de monitorizare a somnului cu 10 minute de încărcare. O încărcare completă ar putea dura astfel sub o oră.

Prețurile rămân neschimbate, dar ceasul nu are dată de lansare

În timp ce prețurile pentru modelul de bază, cu carcasă din aluminiu, rămân aceleași ca anul trecut (429/459 euro) pentru noile modele, Apple nu a oferit o dată de lansare pentru Watch Series 7. Se pare că zvonurile despre problemele de producție s-au dovedit a fi reale, iar compania este nevoită să întârzie aceste dispozitive pe piață. Cât timp vor întârzia, nu știm, dar probabil că maximum două luni, întrucât promisiunea este că vor ajunge în magazine în „această toamnă”. Desigur, la fel ca generațiile anterioare, Series 7 va fi disponibil și în variante din oțel și din titan.

Apple Watch Series 3 și SE rămân în ofertă ca opțiuni de buget, la aceleași prețuri ca anul trecut: 219 euro pentru modelul de bază și 299 euro pentru cel de medie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult