Apple Watch, soluția Apple pentru deblocarea telefonului chiar și când porți mască

16.02.2021
Apple Watch, soluția Apple pentru deblocarea telefonului chiar și când porți mască

De la sosirea pandemiei de coronavirus și proliferarea măștilor pentru a evita contagia, utilizatorii de iPhone au realizat problema bazării pe un senzor precum Face ID pentru deblocarea terminalului, care își pierde practic toată utilitatea datorită imposibilității de a ne recunoaște. Așadar, Apple a căutat de luni de zile să găsească o modalitate de a ne ușura viața și de a ascunde problema pe telefoanele lor.

Iar concluzia la care au ajuns cei de la Cupertino nu este alta decât să încredințeze această responsabilitate ceasurilor inteligente Apple Watch. Smatwatch-urile care ne permit deja să plătim fără a fi nevoie de iPhone sau, mai bine, a debloca Mac-urile cu o apăsare dublă pe butonul lateral (butonul de pornire / oprire). Datorită acestuia, americanii își oferă ceasurilor inteligente Apple Watch sarcini de securitate în ecosistemul lor mobil.

Proces rapid și automat

Apple pregătește o nouă actualizare iOS, 14.5, care este pe punctul de a fi lansată pe toate dispozitivele și care este responsabilă de utilizarea ceasului ca o cheie pentru deblocarea telefonului, fără a fi nevoie să activați senzorul de recunoaștere facială. Procesul va fi rapid și ușor, deoarece dacă purtăm Apple Watch la încheietura mâinii, va trebui pur și simplu să ne uităm la iPhone pentru a-l debloca automat. Fără să facem altceva.

În acest fel, utilizatorii care poartă un Apple Watch la încheietura mâinii vor avea un fel de cheie de securitate care va fi responsabilă pentru acceptarea deblocării terminalului și numai în cazul în care am activat funcția în meniul ceasului. Un nou instrument pe care compania l-a numit „Deblocați cu Apple Watch” și pe care va trebui să îl activăm special pentru a accelera întregul proces de accesare a terminalului atunci când purtăm o mască.

În plus față de iOS 14.5, pentru ca acest nou instrument să funcționeze, va fi necesar să actualizați ceasul la versiunea 7.4 a watchOS, care, vă puteți imagina, va ajunge în același timp pe ambele dispozitive. În acest moment, aceasta este o caracteristică care este prezentă în versiunile de probă și, dacă totul merge bine, am putea să o avem în curând la dispoziție. La sfârșitul zilei, se pare că cei de la Cupertino continuă să fie dezamăgiți că un senzor precum Face ID-ul lor a arătat atât de multe deficiențe într-o situație atât de excepțională precum cea pe care o trăim cu pandemia, pe când vechile cititoare de amprente Android biometrice demonstrează o performanță mult mai agilă și mai eficientă.

Mulți au fost cei care, de la începutul pandemiei, s-au arătat incomodați că au trebuit să reintroducă manual codul de deblocare al iPhone-ului cu Face ID, în timp ce cei care folosesc un model cu Touch ID precum iPhone SE nu au această problemă. Poate de aceea zvonurile vorbesc despre un viitor iPhone care combină Face ID cu Touch ID, ceea ce va face lucrurile mai simple.

Senzorii de identificare a feței nu sunt capabili să ne detecteze în mod adecvat fața atunci când avem gura acoperită cu mască, deși există câteva trucuri care oferă soluții. De aceea, Apple a decis să utilizeze un alt dispozitiv cu o blocare de securitate care funcționează ca un „autentificator”: Apple Watch.

Iată, așadar, că și pandemia de coronavirus a dus la avansuri tehnologice, chiar dacă acestea au fost mai degrabă impuse de situația curentă, nu de o nevoie pe care am fi avut-o ca utilizatori în mod obișnuit, în absența Covid-19.

Aceasta nu este ultima inovație pe care ar aduce-o Apple Watch. Ceasurile inteligente ale companiei americane ar puta depista semne ale Covid-19, este informația pe care ne-a adus-o începutul de an 2021.

Apple a anunțat o colaborare cu Universitatea din Seattle care analizează datele nivelului de oxigen din sânge, un indiciu in depistarea Covid-19. Cu toate acestea, întrucât virusul poate dura până la 14 zile până la incubare, acest lucru înseamnă că între timp, persoanele infectate și care nu știu, ar putea infecta pe alții.

Un studiu al cercetătorilor a constatat că ceasurile inteligente, în special Apple Watch, pot fi folosite pentru a detecta și prevedea un diagnostic COVID-19.

Acest studiu a avut loc înapoi între aprilie și septembrie 2020 și a implicat un număr mare de cercetători din domeniul sănătății. Studiul a analizat, de asemenea, variabilitatea ritmului cardiac ca unul dintre semnele că o persoană ar putea fi infectată. Acest lucru se datorează faptului că variabilitatea ritmului cardiac este un indicator al cât de tensionat este sistemul nervos al unei persoane, ceea ce ar putea fi, de asemenea, un indiciu că nu se simte bine.

Deși nu e un indicator al COVID-19 în sine, ar putea ajuta ca cineva să fie testat mai devreme. În plus, posibilitatea de a detecta o infecție mai devreme ar putea însemna, de asemenea, că persoana respectivă ar putea începe tratamentul mai devreme.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult