Apple Watch va primi un mod silenţios de funcţionare prin update-ul watchOS 3.2

26.01.2017
Apple Watch va primi un mod silenţios de funcţionare prin update-ul watchOS 3.2

Următorul update pentru Apple Watch va aduce o funcţie care va fi benefică în special celor care nu utilizează ceasul inteligent. Este vorba despre „Theater Mode”, care va scădea luminozitatea display-ului şi va opri sunetele pe care ceasul le scoate în utilizare, pentru momentele în care acesta este folosit într-o sală de cinema, de teatru sau de concerte, pentru a nu deranja spectatorii din jur în cazul în care ceasul este în utilizare.

Theater Mode va fi integrat în update-ul watchOS 3.2 şi va înlocui alertele sonore cu vibraţii realizate de sistemul Taptic Engine. O simplă atingere a ecranului sau a coroanei digitale va deschide notificarea în timpul acestui mod de utilizare, oferind acces rapid la mesaje, apeluri pierdute sau e-mail-uri primite.

Tot în versiunea 3.2 de watchOS va veni şi suportul pentru SiriKit, care va oferi dezvoltatorilor de aplicaţii posibilitatea de a folosi control vocal prin intermediul Siri pentru a trimite comenzi către funcţii ale aplicaţiilor. În utilizare, asistenta digitală va putea fi folosită pentru a comanda un taxi, sau pentru a trimite un mesaj prin intermediul unui serviciu de mesagerie fără a fi nevoie de a folosi smartphone-ul.

Nu este clar când va fi lansată noua versiune a sistemului de operare pentru Apple Watch, însă probabil că va coincide cu lansarea update-ului 10.3 de iOS, care este aşteptat în săptămânile următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult