Ceasul Gear S2 de la Samsung primeşte toate funcţiile noi de pe Gear S3

06.12.2016
Ceasul Gear S2 de la Samsung primeşte toate funcţiile noi de pe Gear S3

Gear S3 abia a ajuns pe piaţă de câteva săptămâni, iar îmbunătăţirile la capitolul software au fost binevenite faţă de modelul Gear S2 de anul trecut. Samsung nu doreşte însă să îşi dezamăgească utilizatorii mai vechi, dovedint acest lucru prin lansarea unei actualizări software pentru modelul mai vechi care oferă acces la toate funcţiile noi pe care le-a adus Gear S3. Practic, dacă ai un ceas de anul trecut din gama Gear, nu este nevoie să faci upgrade anul acesta.

În primul rând, Gear S2 primeşte acces la posibilitatea de a descărca cadrane pentru ecranul principal, aceeaşi gamă de modele disponibilă şi pe Gear S3. Apoi, rotiţa din jurul display-ului poate acum fi folosită pentru preluarea sau anularea apelurilor şi pentru a opri diverse alerte. Nu în ultimul rând, ecranul poate fi folosit pentru a scrie mesaje de mână, cu opţiuni de text predictiv în Engleză, Chineză şi Coreană.

Nici componenta de fitness nu a fost ignorată. Funcţiile S Health beneficiază acum de mai multe moduri de funcţionare precum alergat, mers, ciclism, etc. Atunci când utilizatorul ia o pauză din activitatea sportivă, ceasul va recunoaşte automat şi nu va mai înregistra efortul depus în afara exerciţiilor.

Nu în ultimul rând, Gear S2 poate acum să folosească widget-uri de la producători de aplicaţii precum Uber şi Yelp. Având în vedere că actualizarea software este gratuită, iar diferenţa de preţ între cele două generaţii de ceasuri Gear de la Samsung este de 50 de euro, nu mai există prea multe motive de upgrade la Gear S3, dacă ai deja un Gear S2.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult